užasno

Evo što je Trump poručio nakon napada na novinsku redakciju

29.06.2018 u 20:50

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump u petak je osudio pucnjavu u redakciji dnevnog lista Capital Gazette u Annapolisu i naglasio da bi novinari morali moći obavljati svoj posao bez osjećaja da im prijete smrtonosni napadi

'Taj napad je šokirao i rastužio našu zemlju', rekao je Trump u Bijeloj kući, izražavajući sućut obiteljima i prijateljima žrtava pucnjave u Marylandu.

Muškarac koji je bio u dugotrajnom sporu s članovima uredništva lista iz Annapolisa u američkoj saveznoj državi Maryland probio je u četvrtak put kroz njihovu redakciju pucnjavom pri čemu je ubio najmanje petero ljudi u jednom od najsmrtonosnijih napada na neki američki medij.

Napadač je pucao kroz staklo, potražio žrtve i zasuo mecima redakciju lista Capital Gazettea u Annapolisu, rekli su policija i svjedoci.

'Novinari bi kao i svi Amerikanci trebali moći obavljati svoj posao bez straha od napada', naglasio je Trump.

'Užasno, užasno', komentirao je američki predsjednik koji često oštro kritizira novinare i medije.

  • +24
Donald Trump Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Američki predsjednik je obećao da će njegova administracija 'poduzeti sve što je u njezinoj moći da smanji nasilje i zaštiti nedužne živote'.

Četiri žrtve pucnjave u četvrtak su preminule na licu mjesta, a peta je podlegla ozljedama u bolnici.

Napadač Jarrod Ramos (38), kako je u petak rekao lokalni policijski zapovjednik Timothy Altomare, želio je ubiti što je više osoba moguće.