STAV NIJE SVAĐA

Evo kako Mesić brani Zorana Milanovića

27.08.2016 u 11:37

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Hrvatske i aktualni kandidat Narodne koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima Stipe Mesić komentirao je za N1 TV verbalne ispade Zorana Milanovića na sastanku s braniteljima, koji su iscurili u javnost. Mesić brani Milanovića tvrdnjom da se ne svađa s regijom, nego samo iznosi osobni stav

'Čovjek može misliti što hoće, ali ako netko predstavlja državu, onda je to drugo. Zasad Zoran Milanović nije premijer, a nitko ne bira ministre u drugoj državi. Kad bude i ako bude premijer, Milanović će morati o tome voditi računa, ali onda će predstavljati državu i imati izražaj na drugi način', kazao je Stipe Mesić za N1 TV

Komentirajući na zahtjev novinara Milanovićevu izjavu da Bosna i Hercegovina nije država i da se tamo nema s kim razgovarati, Mesić je rekao da dijeli Milanovićevo mišljenje.

'Ja isto kažem da BiH nije do kraja funkcionalna država i da mora doživjeti jedan preobražaj, zbog toga, ako ništa drugo, da bi ušla u Europsku uniju. Ako ulazi u EU, mora imati kompatibilnost sa zemljama EU, a BiH to nema', rekao je Mesić, posebno istaknuvši želju entiteta Republike Srpske za odcjepljenjem od BiH.

Mesić ne misli da je Milanović Hrvatsku posvađao s regijom. 'To nije svađa s regijom, to je osobni stav, a kad bude zastupao vladu, kad bude premijer, onda će morati voditi računa o tome što su stavovi Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske', kazao je Mesić.

Komentirao je i kritiku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je kazala da je tehnički premijer Tihomir Orešković otišao u Berlin, a da se nije konzultirao ni s njom ni s Vijećem za nacionalnu sigurnost. 'Trebalo je sazvati Vijeće i predsjednica je trebala biti na tom Vijeću, ali u razgovoru premijera i predsjednice trebao je biti dogovor da predsjednica ide, jer ona je sad na vlasti i predstavlja Hrvatsku. Orešković je tehnički premijer i on nema što predstavljati Hrvatsku', smatra Mesić.