pomilovani pobunjenik

Evo čime je Tomislav Katanović zaslužio oprost vodstva HSS-a

08.06.2017 u 18:27

Bionic
Reading

Jedino je donedavni dogradonačelnik Križevaca Tomislav Katanović u utorak izbjegao 'prijeki sud' HSS-a i spasio se od izbacivanja jer se pokorio zahtjevima vodstva stranke

Predsjedništvo HSS-a donijelo je odluku o isključenju iz stranke zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir i još troje članova, a Katanovića je tek opomenulo zato što je uputio pismo u kojem se ispričao za svoje postupke i rekao da mu je žao.

Šef stranke Krešo Beljak nakon parlamentarnih izbora 2016. godine suspendirao je stotinjak članova HSS-a zbog opstrukcije stranke. Dio članstva bio je nezadovoljan time što je HSS promijenio tabor i umjesto HDZ-a, s kojim su dugo surađivali, koalirao sa SDP-om i HNS-om. Potom je broj suspendiranih smanjen u reviziji. Beljak je od suspendiranih tražio da se pokaju zbog svojih postupaka te prihvate odluke i politiku vodstva stranke.

Katanović se jedini od preostale petorke buntovnika odlučio na takav potez te je ostao u stranci izrazivši žaljenje zbog određenih postupaka koje je napravio u kampanji za prošle parlamentarne izbore.

'Da su to napravili i ostali, dobili bi istu sankciju, odnosno samo opomenu. Tako je to trebalo biti sa svima. Nije bila namjera da se bilo koga izbacuje iz stranke i da su se svi pridržavali moje zamolbe prilikom suspenzije, da su se suzdržali od medijskih istupa i ispričali se, vrlo vjerojatno nitko ne bi bio izbačen iz stranke', izjavio je Beljak netom nakon odstranjivanja četvero članova iz HSS-a.

Osim Petir, koja je na odluku reagirala preko Facebooka, isključeni su Marijana Fabić Rusak, Momir Karin i Damir Lukač.