predsjedništvo izglasalo

Marijana Petir izbačena iz HSS-a, članovi stranke prosvjeduju

06.06.2017 u 20:18

Bionic
Reading

Predsjedništvo HSS-a u utorak je donijelo odluku o isključenju iz stranke zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir i još troje članova, dok je jedan član dobio opomenu, izjavio je novinarima nakon sjednice predsjednik HSS-a Krešo Beljak

Osim Petir, isključeni su i Marijana Fabić-Rusak, Momir Karin i Damir Lukač, a Tomislav Katanović dobio je opomenu jer je pismom izrazio žaljenje zbog nekih postupaka koje je napravio u kampanji za prošle parlamentarne izbore.

U razgovoru za Novu TV šef stranke Krešo Beljak na pitanje zašto je četvorka izbačena iz stranke, kazao je: ‘Prvo bih htio reći da smo u HSS-u danas jako sretni jer je rejting HSS-a najveći u zadnje tri godine i po rezultatima lokalnih izbora, koje upravo analiziramo, uvjerljivo smo treća stranka. Jedina smo od većih stranaka koja nema apsolutno nikakvih trzavica’.

‘Ljudi koji su radili nemire u stranci, koji su radili štetu stranci dugi niz mjeseci, koji su organizirali prosvjede, koji su plaćali portale koje kontroliraju druge stranke više nisu u HSS-u i ja sam jako sretan zbog toga. Oni nikad nisu ni pripadali HSS-u i ne bih previše vremena i riječi trošio na njih’, ponovio je na opetovane upite.

Na pitanje je li im dao dovoljno vremena da kažu svoj stav, Beljak je odvratio: ‘Kad je netko suspendiran, onda je prvo što se traži od njega da ne istupa u javnosti. Gospođa Petir je zadnjih osam mjeseci u javnosti praktički svaki dan. Nije propustila priliku da ne udari i po meni osobno i po svojoj stranci. Gospodin Karin je tri dana prije parlamentarnih izbora u rujnu 2016. izašao na naslovnici jednog dnevnog lista i pozvao sve članove HSS-a da glasaju za HDZ i Milana Kujundžića. Ne znam što bi ta osoba više radila u našoj stranci’.

Dok je Predsjedništvo raspravljalo o sudbini Petir, 30-ak nezadovoljnih bivših i sadašnjih HSS-ovaca i simapatizera prosvjedovalo je ispred središnjice stranke i ureda Petir u Zvonimirovoj ulici. Petir im je preko Facebooka poručila kako su 'super ekipa'.