bivša hss-ovka

Petir se okomila na Beljaka: Povrijedio mi je ljudska prava

06.06.2017 u 22:24

Bionic
Reading

Nakon što je Predsjedništvo HSS-a isključilo Marijanu Petir iz stranke, ona se putem Facebooka obrušila na predsjednika Krešu Beljaka

'Upravo sam putem medija saznala vijest da sam nakon 27 godina članstva isključena iz HSS-a. Premda ne postoji nikakva moja krivnja, odluka je očekivana obzirom na interesnu povezanost pojedinih članova predsjedništva i njihove ovisnosti o Kreši Beljaku. Oni moraju raditi što im on kaže ukoliko žele zadržati svoje pozicije, a to je politička korupcija', napisala je Petir. 

'Tijekom ovog postupka došlo je do teške povrede mojih prava, koja su zajamčena Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, što je nepoznanica za današnje vodstvo HSS-a. Kada dobijem pisanu odluku, odlučit ću o sljedećim koracima. Zahvaljujem svima koji su mi iskazali podršku!', zaključila je bivša HSS-ovka. 

Podsjetimo, Predsjedništvo HSS-a u utorak je donijelo odluku o isključenju iz stranke zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir i još troje članova, dok je jedan član dobio opomenu.