26. KOLO MAXTV PRVE LIGE

Eurogol Mršića i bravurozni Gluić 'oteli' Dinamu bod na Maksimiru

13.04.2012 u 20:00

Bionic
Reading

Dinamo je pred praznim tribinama ugostio Zadar, te uz slabu igru osvojio tek bod, dok su u drugoj utakmici dana Inter i Lučko odgrali vrlo važnu utakmicu za opstanak, no ni u Zaprešiću nije bilo pobjednika

Tribina.hr omogućava praćenje prijenosa utakmica MAXtv Prve Lige. Kako bi pratili prijenose morate biti registrirani korisnik Tribine, imati dovoljno visoku reputaciju i potreban broj Vingda. Zbog tehničkih ograničenja broj gledatelja je ograničen pa su zbog toga uvedene ulaznice. Ulaznicu si možete osigurati i nekoliko dana prije utakmice.

U petak popodne odigrane su dvije utakmice 26. kola MAXtv Prve lige. Dinamo je na Maksimiru ugostio Zadar, Inter u Zaprešiću susjeda Lučko, a u obje utakmice krajnji rezultat je bio 1:1.

Novi/stari prvaci su Zadrane ugostili pred praznim tribinama. Čudna je to kazna za bakljadu BBB-ovaca u Šibeniku i u takvim nenogometnim uvijetima domaćini se nikako nisu snašli. Štoviše, još jednom Ante Čačić može zahvaliti Ivanu Krstanoviću što mu je kao pričuva osugurao barem bod, jer Zadar je odigrao vrlo dobro, poveo u 40. minuti nevjerojatno lijepim volejem Antonija Mršića i do 76. minute vodio s tih minimalnih 1:0.

Krstanović je u 76. minuti glavom izjednačio nakon ubacivanja Mehmeda Alispahića i to tek kad je Dinamo krenuo puno odlučnije prema vratima Tomislava Gluića. No osim što je gostujući golman u petak bio nevjerojatno raspložen, niti Fortuna nije bila na strani 'modrih'. Badeljov udarac potkraj utakmice zaustavila je vratnica.

Na Tribini.hr svi ljubitelji nogometa (i sporta općenito) mogu sudjelovati u analizama domaćih i stranih utakmica, te ocjenjivati učinak igrača. Nemojte propustiti iskazati svoje (ne)zadovoljstvo igrama kluba za koji navijate ili izreći mišljenje do kojeg je malo kome osim nama - stalo!

Kako bilo, Zadar je definitivno zaslužio barem bod, a da je osvojio i sva tri uopće ne bi bilo nezasluženo. Dinamo je tek u posljednjih 15 minuta bio ona momčad kakvu smo navikli gledati, no to sigurno nije dovoljno za ukus navijača.

Istodobno s utakmicom na Maksmiru, nešto zapadnije igrali su Inter i Lučko. Zaprešićanima je pobjeda bila apsolutna nužnost ukoliko žele osigurati opstanak u ligi, no do nje na kraju nisu stigli.

Domaćini su poveli u 72. minuti preko Mislava Orića koji je u igru ušao tek koji trenutak ranije umjesto Arbera Abilaliaja, no iako su vodstvo imali do sudačke nadoknade, 'žuti' nisu stiglo do pobjede. 'Zapaprio' im je pogotkom njihov bivši igrač Miroslav Šarić kojemu je to bio već treći gol bivšem klubu.