NAKON AFERE KLET

Ernest Svažić (HDZ): S čašću sam prihvatio kandidaturu za krapinsko-zagorskog župana

29.01.2021 u 19:56

Bionic
Reading

Načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić bit će kandidat HDZ-a za župana Krapinsko-zagorske županije na lokalnim izborima i vodit će Županijsku organizaciju do održavanja unutarstranačkih izbora, objavljeno je nakon sjednice odbora u petak.

Nakon što je to predložilo uže Predsjedništvo HDZ-a , u petak je na online sjednici Županijskog odbora potvrđeno kako će županijsku organizaciju do održavanja unutarstranačkih izbora voditi načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.

Svažić je nakon sjednice naglasio kako je Županijski obor podržao i odluku Predsjedništva stranke o njegovoj kandidaturi za župana Krapinsko-zagorske županije na lokalnim izborima.

„Kandidaturu sam prihvatio s čašću, a u bitku za čelnog čovjeka krećem jer sam uvjeren da Zagorje može i mora bolje“, rekao je Svažić.

Naglasio je kako „samo promjenom nesposobnih i onih koji pozicije koriste kao sinekure“, može županiju vratiti na put koji znači prosperitet svih Zagorki i Zagoraca.

Istaknuo je kako je osnova ideja kojom se vodi „čovjek u centru politike“, odnosno da svaki stanovnik koji pridonosi u županijski proračun ima pravo da taj isti proračun vraća izravne novčane iznose u njegov obiteljski novčanik.

„Ovdje se mora živjeti bolje, ovdje se mora živjeti s radošću i dostojanstvom“, poručio je dodavši kako je dobio bezuvjetnu potporu premijera Andreja Plenkovića.

  • +8
Andrej Plenković Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na sjednici Županijskog odbora bio je i glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić koji je rekao da HDZ kao najveća stranka u Republici Hrvatskoj i u ovim krajevima zaslužuje kandidata za nadolazeće izbore.

„Čestitam gospodinu Svažiću na odabiru i mislim da će on biti onaj pravi izbor za daljnju promidžbu vrednota za koje se zalaže Hrvatska demokratska zajednica“, poručio je Katičić.