ipak bez otkaza

Epilog sukoba u Vinogradskoj bolnici: Evo kakve bi kazne mogle snaći zamjenicu ravnatelja i šeficu nabave

30.12.2019 u 14:18

Bionic
Reading

Radničko vijeće (RV) KBC-a Sestre milosrdnice prošlog petka održalo je sastanak na temu verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između zamjenice ravnatelja Dijane Zadravec i šefice nabave medicinskih proizvoda Mije Primorac. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, RV je donio mišljenje da Zadravec više ne bi smjela imati rukovodeću poziciju u bolnici. No njihovo mišljenje je savjetodavno i ne obvezuje Upravu bolnice

Ravnatelj Mario Zovak rekao je da procedura ovog događaja ide svojim tijekom te da nema što komentirati dok se sve službe ne izjasne, piše Jutarnji list.

'Poštujemo sve procedure i bilo bi neumjesno prejudicirati bilo kakav ishod', rekao je Zovak.

Odluku o tome što će biti sa Zadravec i Primorac donijet će Upravno vijeće, a kako doznaje Jutarnji, savjetodavno će se pitati i Stručno vijeće, čije mišljenje također nije obvezujuće.

Inače, riječ je o incidentu koji se dogodio 18. prosinca u jutarnjim satima, kada je na sastanku vezanom uz bolničku nabavu prvo došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba dviju zaposlenica bolnice.

Slučaj istražuje i policija, a ravnatelj je naložio Povjerenstvu za unutarnji nadzor i kontrolu da ispita slučaj i donese mišljenje.

Iako se bolnica još nije službeno oglasila, neslužbeno se doznaje kako su sudionici sastanka rekli da je fizički prva nasrnula Dijana Zadravec, što je ona demantirala u dva navrata.

  • +11
Dijana Zadravec Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Ni Mia Primorac ni Dijana Zadravec neće dobiti otkaz, no bolnica neće tolerirati nasilno ponašanje, bilo ono psihičko, bilo fizičko, u zdravstvenoj ustanovi, doznaje Jutarnji.

Također doznaje da bi Dijana Zadravec mogla ostati bez pozicije zamjenice ravnatelja, a obje će zaposlenice dobiti opomenu zbog nezapamćenog incidenta u toj bolnici.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Nenad Bjelica, Massimo, braća Sinković, Gordan Jandroković…