remontni zavod

Eksplozija u Zagrebu, tri osobe ozlijeđene, oglasio se i MORH

18.04.2023 u 10:48

Bionic
Reading

Jedna osoba je ozlijeđena u utorak oko 10 sati prilikom gašenja zapaljenog kamiona u Remontnom zavodu Zapovjedništva za potporu Ministarstva obrane u zagrebačkom Jankomiru, izvijestili su zagrebački vatrogasci

Vatrogasci preciziraju kako su intervenirali po dojavi građana koji su uočili dim u dvorištu Remontnog zavoda te da je prilikom gašenja jedna osoba ozlijeđena.

  • +4
Eksplozija u Remontnom zavodu Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač

Dodaju kako je na mjesto događajha upućena hitna pomoć te da je požar ugašen pjenom, kao i da se požarište sanira.

Požar u Remontnom zavodu u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

O incidentu se oglasilo i Ministarstvo obrane:

'Na otvorenom prostoru Remontnog zavoda Oružanih snaga RH u Jankomiru u utorak 18. travnja 2023. godine u prijepodnevnim satima došlo je do požara kojeg su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba. Do požara je došlo tijekom saniranja otpisanih sredstava Oružanih snaga, a koje je provodila civilna tvrtka.

Pritom su ozlijeđene tri osobe: jedna civilna osoba, radnik civilne tvrtke te dva pripadnika Oružanih snaga RH, koji su lakše ozljede zadobili prilikom pružanja pomoći civilnoj osobi. Svim ozlijeđenima pravovremeno je pružena medicinska pomoć. Nema materijalne štete na sredstvima i opremi Oružanih snaga', piše u priopćenju MORH-a.