nova ekipa

Ekonomist Vuk Vuković osvrnuo se na imenovanje svoga oca prvim čovjekom Zagrebačkog holdinga: Ovo je najbitnije što trebate o njemu znati

15.06.2021 u 09:09

Bionic
Reading

Na imenovanje novog šefa Zagrebačkog holdinga Nikole Vukovića osvrnuo se na Facebooku njegov sin, ekonomski stručnjak Vuk Vuković

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević jučer je, doduše ne na javnom natječaju, imenovao ekipu koja će voditi i nadzirati rad zagrebačkog megapoduzeća.

Imenovan je djelomičan sastav Uprave Holdinga od dva člana - predsjednik Uprave postao je Nikola Vuković, a član Uprave Ante Samodol. Na javnim natječajima koji će biti raspisani u najkraćem mogućem roku birat će se preostala tri člana Uprave te preostali članovi Nadzornog odbora.

Na imenovanje Vukovića na čelo Zagrebačkog holdinga osvrnuo se njegov sin, poznati ekonomist Vuk Vuković.

'Kad sam gostovao u 'NU2 'prošle godine, spomenuo sam pred kraj emisije kako mi je u obrazovanju i razvoju puno pomogao otac svojom bibliotekom od 15 tisuća knjiga. Zapravo ih je 17 tisuća, jer su dvije tisuće kod mene.

Sada ih je već, nakon godinu i nekoliko mjeseci, blizu 18 tisuća (evo, naručili smo 200 komada sabranih djela ekonomskih klasika iz SAD-a prije koji tjedan).

U svakom slučaju, radi se o jednoj od najvećih privatnih biblioteka vjerojatno u ovom dijelu Europe.

I to je najbitnije što trebate znati o novom šefu Uprave Zagrebačkog holdinga.

Čisto kao detalj koji ukazuje na suštu suprotnost od bivše uprave i dosadašnjeg načina upravljanja.

O njegovoj stručnosti, znanju i sposobnosti neću govoriti, u to ćete se vrlo brzo uvjeriti sami. Mislim da je skupljena izvrsna ekipa i uvjeren sam u uspjeh, tako da čestitam svima koji su preuzeli ovaj težak posao, i čestitam gradonačelniku i zamjenicima na sjajnom potezu!

Bravo tata, zaslužio si apsolutno, i samo naprijed!

P.S. Ovo naravno znači da ja ne sudjelujem u projektu transparentnosti Zagreba, odnosno ako i budem sudjelovao, to će biti besplatno i za grad i za Holding', napisao je Vuković na Facebooku.

Biografija novog šefa Zagrebačkog holdinga

Nikola Vuković rođen je 1959. u mjestu Koljane pokraj Vrlike, a diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1983. na ekonomsko-teorijskom smjeru. Radio je u Republičkom zavodu za društveno planiranje/Ministarstvu gospodarskog razvitka/Državnom zavodu za makroekonomske analize i prognoze (istoj državnoj ustanovi koja je mijenjala nazive) od 1984. do 1996. U ustanovi je bio stručni savjetnik, viši stručni savjetnik ministra, načelnik Odjela za regionalni razvoj te ravnatelj Državnog zavoda.

Radio je na izradi analiza, strategija razvoja, prijedloga mjera ekonomske politike, uređivao mjesečnu publikaciju Zavoda, rukovodio odjelom i ustanovom. U Hrvatskom autoklubu bio je predsjednik Nadzornog odbora 1995./96. te zamjenik predsjednika HAK-a 1996./97. godine.

Od 1997. do 2007. bio je član poslovodstva HAK-a: pomoćnik, zamjenik i glavni tajnik HAK-a. Rukovodio je firmom, konsolidirao i stabilizirao poslovanje HAK-a. Upravljao je projektima uspostave novih tehnoloških sustava, digitaliziranja poslovanja i izgradnje poslovnih objekata. Za rezultate u vođenju HAK-a dobio je najviše međunarodno priznanje svjetske automobilske asocijacije AIT za razvoj autokluba.

Od 2007. do 2018. zaposlen je u Zagrebačkom holdingu, a bio je pomoćnik predsjednika Uprave za strategiju i razvoj, direktor Službe za korporativni razvoj te direktor Sektora upravljanja ljudskim resursima, razvoja i korporativnih komunikacija. Radio je na izradi razvojnih i poslovnih planova, projektima unapređenja i racionalizacije poslovanja, projektima EU-a, projektima gospodarenja otpadom, rukovodio službom i sektorom. Od 2019. bavio se investicijama na globalnim financijskim tržištima.