NESREĆA ILI TERORIZAM

Egipatska vojska objavila: Pronašli smo ostatke zrakoplova EgyptAira

20.05.2016 u 11:51

Bionic
Reading

Egipatska vojska pronašla je ostatke zrakoplova EgyptAira koji je u četvrtak nestao iznad Sredozemnog mora, objavila je državna televizija

Ostaci su pronađeni 290 kilometara sjeverno od Aleksandrije.

Egipatska mornarica pronašla je i neke od osobnih stvari putnika i trenutačno traga za crnom kutijom.

Zrakoplov Airbus A320 tvrtke EgyptAir na letu Pariz - Kairo sa 66 putnika i članova posade nestao je s radara u četvrtak rano ujutro pri prijelazu iz grčkog u egipatski zračni prostor.


Predsjednik grčkog Odbora za zračnu sigurnost rekao je ranije da ostaci, pronađeni u moru južno od otoka Krete, uključujući prsluke za spašavanje, ne pripadaju zrakoplovu EgyptAira.

Time je opovrgnuo prijašnju objavu aviokompanije iz Egipta. Službene vlasti objavljuju vrlo malo informacija, no sve je izglednije da je riječ o terorizmu.

Tri francuska istražitelja iz državnog ureda za istrage u civilnom zrakoplovstvu i tehnički stručnjaci iz Airbusa doputovali su u Kairo kako bi pomogli u istrazi sudbine zrakoplova. Šef francuske diplomacije Jean-Marc Ayrault izjavio je na TV postaji France 2 da nema 'nikakvih naznaka o uzrocima' nesreće, za koju su egipatske vlasti iznijele mogućnost terorističkog čina.

Avion na letu MS804 poletio je iz Pariza u srijedu 23.09. S ekrana radara nestao je u 2.45 na 48 do 64 kilometra sjeverno od obale Egipta. Posljednji kontakt s pilotom, koji nije tražio pomoć, zabilježen je desetak minuta prije nestanka zrakoplova.