istočno bojište

Dvojica ubijenih u ruskom raketnom napadu na jugu Ukrajine

15.11.2023 u 14:38

Bionic
Reading

Ruski projektil je na jugu Ukrajine u srijedu ubio dvojicu radnika hitnih službi dok su gasili požar koji je izbio nakon napada izvedenog nekoliko minuta ranije, rekli su ukrajinski dužnosnici

Najmanje sedmero drugih osoba ranjeno je u napadima u Zaporiškoj oblasti, gdje su ruske snage lansirale tri rakete u otprilike pola sata, rekao je pokrajinski guverner Jurij Malaško.

Kazao je da je pogođen civilni objekt, no nije pružio pojedinosti, već je samo dodao da su oštećene okolne kuće i automobili.

Spasilačke ekipe su otišle na mjesto događaja nakon prvih udara, no potom je uslijedio još jedan napad, rekao je ministar unutarnjih poslova Ihor Klimenko na komunikacijskoj platformi Telegram.

"Djelatnici državne hitne službe su već bili na mjestu događaja nakon nekoliko minuta. Potom su (ruski) agresori ponovno napali", kazao je, dodavši da su ubijeni muškarci imali 31 i 34 godine.

Rekao je da je ranjeno troje djelatnika hitnih službi i četvero civila.

Ukrajina tvrdi da su mnogi civili ubijeni u ruskim raketnim napadima te napadima bespilotnim letjelicama od početka ruske invazije u veljači 2022.

Moskva, koja nije odmah komentirala najnovija ukrajinska izvješća, poriče da gađa civile.