IZNENADNE SMRTI

Dvoje mrtvih u moru pronađeno u Splitu i na Visu

17.06.2009 u 08:19

Bionic
Reading

Dvoje mrtvih pronađeno je u moru u utorak poslijepodne u Splitu i na otoku Visu, potvrdila je sinoć splitska policija

Prvi poziv policiji stigao je u 17.05 sati s viške gradske plaže Apolonije Zanelle, gdje je u moru pozlilo Slovencu R. Z. (91). Iako se muškarca brzo izvuklo iz mora te mu je pružena pomoć, ubrzo je umro. Mrtvo tijelo prebačeno je na Odjel patologije KBC Split gdje bi trebao biti utvrđen uzrok smrti.

Nešto kasnije, oko 18.30 sati, na splitskoj plaži Firule utopila se starija ženska osoba K. R. D. (69). Tragedija se dogodila na prepunoj plaži, pred oko 300 kupača, a na nesretnu ženu je slučajno plivajući nedaleko od obale naišao M. B. koji ju je odmah potom izvukao iz mora i pokušao reanimirati.

Vidno potreseni M. B. potvrdio je i da je utopljenica na obali još davala neke znakove života, ali vjeruje da bi, da je kojim slučajem tu bio i netko stručniji, žena mogla i preživjeti.

'Jezivo je da se ovakav rasplet može dogoditi pred ovoliko kupača, mahom djece. Ovakve se stvari mogu dogoditi već i zbog nesnošljive vrućine kakva je bila danas popodne', rekao je M. B., jasno ukazujući na potrebu angažiranja službe za spašavanje čak i na ovoj naoko sigurnoj plaži, piše Slobodna Dalmacija.

Tijelo nesretne žene je više od sat i pol vremena ležalo na plaži prekriveno plahtom prije nego što su ga odnijeli u bolnicu 350 metara udaljenu od mjesta utapanja.