napeto na kupi

Dvadesetak migranata ušetalo u Pokupsko, policija ih odvela na ispitivanje, a građanima poručuju: Ako ih vidite, odmah zovite 192

05.09.2019 u 11:16

Bionic
Reading

Nakon što je potkraj kolovoza kod Pokupskog u rijeku Kupu sletio kombi s migrantima, pri čemu je jedna osoba smrtno stradala, a vozač pobjegao policiji, mještani Pokupskog ostali su nemalo iznenađeni kada se u srijedu ujutro u to mjesto mirno ušetala skupina od dvadesetak migranata

Migranti su se kretali cestom iz smjera Velike Gorice prema Pokupskom te su se pri dolasku u mjesto 'predali' - sjeli su pred Crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i čekali da ih skupi policija.

'Ljudi su navodno iz Pakistana, krenuli su u Italiju, ali su ostali bez hrane i novca pa su kapitulirali', kaže nam čitatelj koji je svjedočio ovom događaju.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

U Policijskoj upravi zagrebačkoj za tportal kažu da su u srijedu 4. rujna, na dojavu građana, zatekli strane državljane u Pokupskom. 'Zatečeni strani državljani dovedeni su u službene prostorije zbog utvrđivanja okolnosti boravka u Republici Hrvatskoj', kažu nam u policiji.

Također, dodaju, ako građani zamijete osobe za koje pretpostavljaju da su nezakoniti migranti, neka odmah obavijeste policiju na broj 192.

Podsjetimo, u nedjelju 25. kolovoza u mjestu Slatina Pokupska policija je pokušala zaustaviti kombi njemačkih registracijskih vozila koji je vozio građanin Srbije. Umjesto da posluša naredbe policije, vozač je ubrzao, skrenuo s glavne ceste i sletio u rijeku Kupu, pri čemu je policija uspjela spasiti 11 migranata, dok se jedna žena utopila.

Vozač je pobjegao u obližnju šumu, koja je još uvijek minski sumnjiva, zbog čega su se idućih dana potjera i nadzor nad područjem vodili policijskim helikopterima. Vozač je konačno pao, i to na graničnom prijelazu Bajakovu, a putujući autobusom pokušao je pobjeći u Srbiju. Prije toga uhićena su dva njegova pomagača, također građani Srbije.

Migranti u Pokupskom Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Čitatelj tportala