željeznička nesreća

Dvadeset ozlijeđenih u iskliznuću brzog vlaka Strasbourg - Pariz

05.03.2020 u 10:46

Bionic
Reading

Lokomotiva brzog vlaka (TGV) koji Strasbourg povezuje s Parizom skliznula je u četvrtak ujutro s tračnica sjeverno od Strasbourga pri čemu je ozlijeđeno 20 osoba od kojih jedna teško, objavila je lokalna policija

'Lokomotiva brzog vlaka skliznula je s tračnica', tridesetak kilometara sjeverno od Strasbourga, rekao je glasnogovornik državne kompanije SNCF-a, ne navodeći druge pojedinosti.

'Prve procjene govore da je jedna osoba u izuzetno teškom stanju, a 20 osoba su zadobile relativno lakše ozljede', objavila je lokalna prefektura, kako prenosi agencija Reuters. Prema SNCF-u, teško ozlijeđena osoba je strojovođa.

Vatrogasci su upućeni na mjesto događaja i aktiviran je operativni stožer, objavila je prefektura departmana Donja Rajna, na sjeveroistoku zemlje.

SNCF na svojoj mrežnoj stranici navodi da je 'promet prekinut u 7.50 sati iz sigurnosnih razloga' zbog 'izgreda u kojemu je sudjelovao brzi vlak u Vendenheimu, između Strasbourga i Pariza-Istok'.

U vlaku je bilo 348 putnika, piše Reuters. Dodaje, pozivajući se na lokalnog dužnosnika, da je uzrok nesreće vjerojatno klizanje tla.

Na upit medija France Bleu Alsace, putnica koja je bila u prvom vagonu rekla je da se osjetio "iznenadan silovit udar" i čula "lomljavina prozora".

'Vlak je zakočio, skliznuo s tračnica i nagnuo se', rekla je, dodajući da u njezinu vagonu nitko nije ozlijeđen, ali su putnici bili "potreseni".