radovi na tuđmanu

Dva mjeseca ćemo biti bez zračne luke koja radi cijelu noć?

03.04.2018 u 07:29

Bionic
Reading

Zrakoplovi na Tuđmanu neće moći slijetati od 22.35 do 6.35 sati, osim ponedjeljkom i petkom, kad će se pista zatvarati od ponoći do 6.35 sati. Znači li to da za vrijeme trajanja radova na zagrebačkom aerodromu - Hrvatska neće imati nijednu zračnu luku koja je otvorena cijelu noć?

Od srijede 4. travnja Zračna luka Franjo Tuđman najmanje će dva mjeseca noću biti zatvorena zbog radova na uzletno-sletnoj stazi,

Kako donosi Večernji list, dok traju radovi, zrakoplovi na Tuđmanu neće moći slijetati od 22.35 do 6.35 sati, osim ponedjeljkom i petkom kad će se pista zatvarati od ponoći do 6.35 sati. Znači li to da nećemo imati imati nijednu zračnu luku koja je otvorena cijelu noć? Naime, prema Naredbi o vremenu otvorenosti zračnih luka koju izdaje ministar mora, prometa i infrastrukture, samo ZL Franjo Tuđman mora biti otvoren 24 sata.

  • +33
Zračna luka Franjo Tuđman Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Upravo ljetos svjedočili smo nesvakidašnjoj situaciji slijetanja aviona u Rim umjesto u Dubrovnik, upravo zato jer oko ponoći nije bila otvorena nijedna zračna luka.

Podsjetimo,zrakoplov Croatia Airlinesa na letu iz Zagreba za Dubrovnik u noći između 16. i 17. lipnja se zbog iznenadne bure na dubrovačkom području trebao vratiti u Zagreb, ali je preusmjeren u Rim.

Croatia Airlines je izvijestio da je tako bilo odlučeno jer u Hrvatskoj oko ponoći više nije bila otvorena nijedna zračna luka, a Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo izdala je međunarodnoj zračnoj luci u Zagrebu i odgovornoj osobi - prekršajni nalog s novčanom kaznom.