PERVERZIJE NA RAZGOVORU ZA POSAO

Dužnosnik ministarstva kulture davao ženama diuretike kako bi ih promatrao dok uriniraju

11.11.2019 u 22:10

Bionic
Reading

Viši dužnosnik u francuskom ministarstvu kulture optužen je proteklog vikenda da je kolegicama davao diuretike kako bi ih promatrao dok uriniraju

Izvori u francuskom pravosuđu kazali su da je dužnosnik optužen za seksualne napade na više od 200 žena, a događali su se tijekom intervjua za posao u ministarstvu kulture između 2008. i 2018. godine.

Prema pisanju francuskog dnevnika Liberationa, dužnosnik ministarstva tajno je fotografirao noge žena ispod stola koristeći mobitel, dok je njih nekoliko izjavilo da im je tijekom razgovora za posao ponudio kavu ili čaj te da ih je potom pozivao u obilazak povijesnih lokacija nedaleko od zgrade ministarstva u Parizu. Kada bi u jednom trenutku zatražile da idu u zahod, dužnosnik bi ih odveo na obalu Seine i ponudio im da ih sakrije kaputom od prolaznika dok uriniraju ispod mosta.

'Bilo je vrlo sramotno', ispričala je za Liberation jedna od žena, dok je druga naglasila da je primljena u bolnicu zbog urinarne infekcije nakon razgovora za posao. Francuski list nadodao je da je dužnosnik vodio i evidenciju o svim ženama koje je drogirao.

Slučaj je izašao u javnost kada je jedna od kandidatkinja uhvatila dužnosnika kako joj fotografira noge ispod stola, što je odmah prijavila njegovim nadređenima u ministarstvu kulture.

Ministarstvo ga je prijavio policiji koja je na njegovu računalu pronašla detalje o svim ženama koje su mu bile mete. Suspendiran je u listopadu prošle godine te je otpušten tri mjeseca kasnije, nakon što je pariško tužiteljstvo otvorilo istragu. Tijekom istrage utvrđeno je da je dužnosnik tijekom intervjua ženama u kavu ili čaj stavljao jak diuretik.

Francuski ministar kulture Franck Riester izjavio je u razgovoru za radio Europa 1 da je šokiran i u nevjerici zbog slučaja ovog 'perverznjaka'.

Ministarstvo je pokrenulo disciplinski postupak protiv sada već bivšeg dužnosnika, a njegove dvije žrtve još su ranije podnijele tužbe protiv njega, ali one nisu uvažene.