pljuska u lice

Duspara: Bacili su naše vijence poginulim braniteljima uoči dolaska Tome Medveda, to je čisti vandalizam

16.09.2022 u 17:45

Bionic
Reading

Gradonačelnik Slavonskoga Broda Mirko Duspara izvijestio je u petak da su vijenci koje je danas položila gradska vlast u sklopu obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije bačeni prije početka županijskog programa na kojem je bio i potpredsjednik Vlade Tomo Medved

Gradonačelnik Duspara tvrdi kako protokol Brodsko-posavske županije za taj program gradskim predstavnicima Slavonskoga Broda nije poslao pozivnicu s potpisom župana Danijela Marušića (HDZ).

Zato su gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća Stribor Valenta prije županijskog programa položili vijence i zapalili svijeće u počast poginulim herojima i suborcima Domovinskog rata.

Duspara ističe da je sve uklonjeno prije početka županijskog programa u kojem je sudjelovao i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

"Čin uklanjanja počasti herojima koji su dali svoje živote za Hrvatsku, čiji su predstavnici s najviših razina danas mirno prisustvovali ovom incidentu, ne mogu okarakterizirati nikako drugačije nego čistim vandalizmom", ocijenio je Duspara.

Istaknuo je kako je to što Brodsko-posavska županije na obilježavanje dana od lokalnog i nacionalnog značenja nije pozvala predstavnike Grada, gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća, "pljuska u lice svim Brođankama i Brođanima koji na tom događaju nisu bili predstavljeni, a mnogima su upravo ti branitelji bili očevi, djedovi, braća i sinovi".

Ocijenio je kako nekim čelnicima Brodsko-posavske županije svečane obljetnice "očito služe za igranje vlastitih političkih igara i naslađivanje na najnižim razinama, poigravaju se nasljeđem svih Hrvata i besramno politiziraju nacionalna obilježja, što su danas pokazali bacanjem istog tog vijenca i svijeća u grmlje pokraj koša za smeće, a to ne smije proći nekažnjeno". Gradonačelnik na kraju priopćenja ističe da je zbog tog incidenta podignuta kaznena prijava.