DRUGI POKUŠAJ

U Slavonskom Brodu formirano Gradsko vijeće, Duspara osigurao većinu

15.07.2021 u 21:37

Bionic
Reading

Izborom Stribora Valente, nezavisnog vijećnika, bivšeg SDP-ovca u četvrtak je u drugom pokušaju konstituirano Gradsko vijeće Slavonskog Broda, jer je gradonačelnik Mirko Duspara uspio s Valentom i Matejom Pudićem iz Domovinskog poreta osigurati potrebnu većinu

Dusparina Nezavisna lista osvojila je devet mandata i za većinu od 11 bila su mu potrebna još dva vijećnika.

"Imali smo gotovo iste projekte i programe. Nerealne projekte sigurno nisam mogao dopustiti da idu. Ono što smo složili u našem sporazumu je nešto što se može i treba odraditi u ovom mandatu. Svi obećavaju milijarde koje trebaju doći u Hrvatsku, šteta bi bilo da i Grad Slavonski Brod to ne iskoristi", rekao je gradonačelnik Mirko Duspara nakon konstituiranja vijeća.

Za potpredsjednike slavonskobrodskog Gradskog vijeća izabrani su Anita Holub iz HDZ-a i Hrvoje Andrić s nezavisne liste Mirka Duspare.

Čelnica gradske oporbe Anita Holob podsjeća da je većina vijećnika došla iz skupine stranaka koja je zagovarala promjene u gradskoj upravi, ali da do nje ipak nije došlo.

"Vidimo da su se promjene u proteklih 50 dana negdje izgubile. Onaj koji je imao više za ponuditi imao je bolje argumente", rekla je Holob najavljujući budno praćenje rada vladajuće većine

Bivši predsjednik slavonsko-brodske SDP-ove organizacije Valenta je i u prošlom mandatu bio dio većine u Gradskom vijeću s Dusparinom nezavisnom listom. U ovaj saziv je ušao na listi SDP-a.Odmah nakon drugog kruga lokalnih izbora podnio je prijavu protiv glavnog tajnika SDP-a Vedrana Babića i još nekoliko lokalnih SDP-ovaca tvrdeći da su potpisi potpore za Marija Vučinića, SDP-ovog kandidata za brodsko-posavskog župana falsificirani. Kako je tvrdio, dva dana prije isteka roka za predaju kandidature, kandidat Vučinić nije imao dovoljan broj potpisa, a glavni tajnik stranke Babić naložio je da mu dostavi potpise Martine Kraljević, kandidatkinje SDP-a za gradonačelnicu Slavonskog Broda, kako bi ih prepisali. Te su potpise, tvrdio je Valenta, prepisali i priložili uz kandidaturu Marija Vučinića. Vedran Babić je sve demantirao, a na Iblerovom je trgu donesena odluku o raspuštanju organizacije u Brodu, pa je Valenta time prestao i biti članom stranke.