bivši čelnik petrinje

[FOTO] Dumbović će još šest mjeseci primati punu plaću: Žao mi je što neću 12

14.06.2021 u 21:30

Bionic
Reading

Petrinja od danas i službeno ima gradonačelnicu. HDZ-ova Magdalena Komes preuzela je dužnost od Darinka Dumbovića. No, situacija u gradu je teška

Prema informacijama RTL-a novca za isplatu plaća u gradu nema, rok za isplatu je sutra, a samo dvadesetak dana prije izbora, u uredu gradonačelnika postavljena je nova kuhinja. Koristio ju je bivši gradonačelnik koji se u ponedjeljak odvezao s automobilom kojeg nema u imovinskoj kartici.

S druge strane u Petrinji mnoge obitelji čije je domove razorio potres čekaju da započne obnova.

'Ima i dobrih stvari koje nam gradonačelnik sa svojim suradnicima ostavlja. Ono loše što imamo na stanju nećemo se previše baviti time i ostavit ćemo to za neke druge institucije da analiziraju ili eventualno pokrenu nekakve postupke', kazala je Magdalena Komes za medije preuzimajući dužnost.

Iako se činilo da će primopredaja proći mirno, gradonačelnik na odlasku bio je poprilično nervozan.

'Mogu stvarno čestitati HDZ-u koji je napravio maestralnu kampanju s Vladom RH na ovim prostorima i u prostorima vojarne gdje nije pobijedila gospođa Komes, nego Vlada RH. Pobijedili su ministri, tajnici, blagajnice i svi ostali', kazao je Dumbović koji tvrdi da kostura iz ormara neće biti.

RTL neslužbeno doznaje da ih već ima. Grad je navodno u minusu više od devet milijuna kuna, a na računu ima tek 700 tisuća. Rok za isplatu plaća je sutra, a one iznose oko tri milijuna. Čak će i Dumbović idućih šest mjeseci i dalje biti na platnoj listi grada.

Znači, primat će punu plaću? "Da, da", potvrdio je Dumbović za RTL.

Na pitanje hoće li to doista konzumirati, potvrdio je i podvukao:

"Da, da obavezno! Žao mi je što nije 12'.

  • +13
Primopredaja vlasti u Petrinji Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk