GRAĐANI NA PRVOM MJESTU

Dubrovnik: Kandidat HDZ-a Mato Franković predstavio svoj program

29.04.2021 u 16:46

Bionic
Reading

Kandidat HDZ-a za dubrovačkog gradonačelnika Mato Franković predstavio je u četvrtak izborni program, istaknuvši da je u njegovom dosadašnjem mandatu gradonačelnika povučeno više od milijardu kuna iz EU i nacionalnih izvora i ostvareno više od 300 projekata s odgovornim radom

Franković je na predstavljanju u dubrovačkim Lazaretima poručio kako će mu građani Dubrovnika i u borbi za novi gradonačelnički mandat ostati na prvom mjestu i u budućnosti.

„U vremenu najveće krize od Domovinskog rata pokazali smo da znamo kako raspolagati javnim sredstvima, a istovremeno pomoći gospodarstvu i građanima te zadržati financijski stabilnost Grada te gradskih tvrtki i ustanova. Jedini smo jamac javnog, transparentnog i snažnog brzog oporavka“, rekao je.

Kao svoju viziju Dubrovnika do 2025. godine HDZ-ov kandidat Franković nudi ugodno mjesto za život i grad odgovoran prema svim stanovnicima, a koji se razvija održivim smjerom, koristeći digitalne tehnologije u inovativnom i kreativnom gospodarstvu.

„Grad koji je ponosan na svoju povijest, a usmjeren ka održivoj odgovornoj budućnosti. Grad koji prihvaća sve, a ne isključuje nikog te nudi jednake mogućnosti svima. Grad koji iznimno poštuje svakog gosta, a istovremeno mu je svaki stanovnik u središtu pozornosti“, naveo je Franković.

Uz završetak već najavljenih ili započetih projekata, Mato Franković najavio je i nove izmjene gradskog GUP-a kako bi se uvela mjera u prostoru, kao i izgradnju IT i kreativnih industrijskih zona.

Najavio je kako će korištenjem europskih sredstava rasteretiti značajan dio proračunskih rashoda te do kraja mandata građanima osigurati ukidanje prireza i poreza na potrošnju te besplatan javni prijevoz, vrtić, produženi boravak osnovnoškolaca do 4. razreda, kao i besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje umirovljenicima sa mirovinom do 3 500 kuna.