provode izvide

Državno odvjetništvo oglasilo se oko tučnjave na Platku

03.02.2023 u 12:04

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci na svojim je internetskim stranicama objavilo kako je, temeljem policijskog izvješća, započelo provoditi izvide oko tučnjave koja se 29. siječnja dogodila na Platku

Iz Državnog odvjetništva navode kako zbog velikog interesa javnosti i zaprimljenih više upita za konkretni predmet, 'odgovaramo da je ovo državno odvjetništvo zaprimilo posebno izvješće Policijske uprave primorsko-goranske vezano za događaj na Platku od 29. siječnja 2023.'

'Nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon analize zaprimljenog izvješća, odlučilo da je, na temelju članka 206. i 206.g Zakona o kaznenom postupku, potrebno provesti dodatne izvide po okončanju kojih će biti donesena državnoodvjetnička odluka o čemu će biti objavljeno priopćenje na mrežnoj stranici', navodi se u priopćenju.

  • +14
Mjesto gdje se dogodio divljački incident na Platku Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Podsjetimo, 29. siječnja na Platku se sukobilo više osoba, od kojih su trojica MMA borci, dok su s druge strane bili pripadnici HGSS-a i gosti obližnjeg ugostiteljskog objekta. Do sukoba je došlo nakon što su MMA borci svojim BMW-om driftali ispred ugostiteljskog objekta, a nakon što im je auto zapeo u snijegu zatražili su pomoć od jednog pripadnika HGSS-a. On im je navodno rekao da im ne može pomoći, nakon čega je počelo naguravanje te su proradile i šake, a na objavljenoj video snimci posebno brutalna je scena u kojoj jedan od MMA boraca nogom udara u glavu pripadnika HGSS-a koji sjedi na zemlji i oporavlja se od prethodnog udarca.

Policija je u četvrtak izvijestila da će petoricu sudionika tučnjave na Platku prekršajno prijaviti za naročito drsko ponašanje i tučnjavu, a među njima i pripadnika HGSS-a. Kasnije navečer su objasnili kako nije riječ o ozlijeđenom pripadniku HGSS-a, nego o kolegi koji mu je pohitao u pomoć. Kako je objavila Nova TV, prijavljen je pročelnik HGSS-a Rijeka.

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić