poslali novo priopćenje

Policija demantira: Nismo prekršajno prijavili ozlijeđenog HGSS-ovca

02.02.2023 u 20:56

Bionic
Reading

Primorsko-goranska policija dostavila je izvještaj DORH-u vezano uz incident na skijalištu na Platku, poručili su večeras objavljenom priopćenju

Kako stoji u priopćenju, primrosko-goransa policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci dostavila opće posebno izvješće s kompletnom dokumentacijom vezano za događaj od 29. siječnja na skijalištu na Platku, a radi donošenja meritorne državno odvjetničke odluke.

Podsjetimo, iz DORH-a su ranije danas priopćili da od policije još nisu izvješteni o događaju na Platku od 29. siječnja 2023. S obzirom da je prve informacije o navedenom događaju državno odvjetništvo saznalo iz medija, pisanim je putem 1. veljače 2023. zatražena od policije dostava pisanog izvješća o svemu do sada utvrđenom. Općinsko državno odvjetništvo u Rijeku će, po primitku izvješća, poduzeti sve potrebne radnje kako bi ocijenilo jesu li se u postupanju sudionika ovog događaja ostvarila obilježja kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti', stoji u priopćenju državnog odvjetništva

Iz policije pak demantiraju da je među pet osoba za koje je utvrđeno počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, ozlijeđeni pripadnik HGSS-a.

Podsjetimo, policija je ranije izvijestila da će petoricu sudionika tučnjave na Platku prekršajno prijaviti za naročito drsko ponašanje i tučnjavu, a među njima i pripadnika HGSS-a. Kako javlja Nova TV, prijavljen je pročelnik HGSS-a Rijeka.

  • +14
Mjesto gdje se dogodio divljački incident na Platku Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL