POPUNJAVANJE KVOTE

Država će zapositi više od 800 pripadnika nacionalnih manjina

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 12.05.2011 18:42
  • Objavljeno 12.05.2011 u 18:35
vlada rh

vlada rh

Izvor: Cropix / Autor: Bernard Čović / Cropix

Vlada RH na današnjoj je sjednici dala suglasnost na Plan prijama pripadnika nacionalnih manjina u državnu službu u tijela državne uprave za razdoblje od 2011. do 2014. godine, priopćio je Vladin ured za odnose s javnošću

Navedeni Plan, kojemu je svrha utvrđivanje realnih mogućnosti povećanja broja pripadnika nacionalnih manjina u tijelima državne uprave u razdoblju od 2011. do 2014., radi postizanja njihove zastupljenosti od 5,5 posto od ukupnog broja zaposlenih u navedenim tijelima, donesen je u skladu s Akcijskim planom za provedbu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina za razdoblje od 2011. do 2013. godine.

Pri utvrđivanju mogućnosti povećanja broja, vodilo se računa o mogućnostima zapošljavanja novih državnih službenika, uključujući i zapošljavanje pripadnika nacionalnih manjina, te potrebi smanjenja broja zaposlenih u navedenim tijelima utvrđenoj Planom provedbenih aktivnosti Programa gospodarskog oporavka, stoji u priopćenju.

Vodeći računa o navedenim ograničenjima i raspoloživim financijskim sredstvima za nova zapošljavanja osiguranim u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2011., te projekcijama Državnog proračuna za sljedeće kalendarske godine, planira se prijam ukupno 802 pripadnika nacionalnih manjina u tijela državne uprave, od čega 727 u središnja tijela državne uprave i 75 u urede državne uprave u županijama, navodi Vladin Ured za odnose s javnošću.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi