PODUZETNICI MRSIĆU:

Država će ovako dokrajčiti poduzetnika i njegovu obitelj!

16.07.2014 u 12:57

Bionic
Reading

Poslodavci pozivaju ministra rada Miranda Mrsića da ima više obzira prema tvrtkama koje su se našle na listi onih koje ne isplaćuju plaće. Nepromišljenim rješenjima i ovrhom nad privatnom imovinom poduzetnika država može za ekonomiju napraviti više štete nego koristi

Direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Davor Majetić smatra da bi Porezna uprava te ministarstva financija i rada s poslodavcima s liste trebali prethodno razgovarati i utvrditi razloge zbog kojih su tvrtke u toj situaciji.


'Neisplata plaća znak je ili velikog problema ili ozbiljnog kršenja zakona. Ako je netko iz objektivnih razloga ušao u problem, a ima proizvod i perspektivu, pozitivno bi bilo da država pomogne u nalaženju modela za prevladavanje krize, a ne da dokrajči poduzetnika i njegovu obitelj. No ako je netko kršio zakone i iskoristio radnike, nadamo se da će takve država što prije ukloniti s tržišta jer su oni nelojalna konkurencija za sve poslodavce', rekao je Majetić.

Isto razmišlja i Ante Babić, potpredsjednik Hrvatskih izvoznika, pozdravljajući odluku države da krene u raščišćavanje problema, ali on se boji da se sve ne pretvori u nekontroliranu harangu protiv poduzetnika.

'Ako krenete čovjeku na imovinu, on će ugasiti tvrtku i radnici će tada još teže doći do plaće', upozorio je Babić.