poziva na odgovornost

Dretar: Vlada zanemaruje prava 102 državljana u Grčkoj

11.10.2023 u 11:07

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar u srijedu je ustvrdio da Vlada zanemaruje prava 102 državljana u Grčkoj, pripadnika Bad Blue Boysa, uhićenih nakon pogibije grčkog navijača te pozvao na odgovornost premijera, ministre vanjskih poslova, pravosuđa i unutarnjih poslova

„U Grčkoj još uvijek 102 hrvatska državljana čame u pritvoru. Premijer Andrej Plenković 21. kolovoza izjavio je 'premijer Mitsotakis mi je rekao da će proces trajati još nekoliko tjedana'. Gospodin Mitsotakis vas je muljao. Pa je Plenković rekao da će se pobrinuti da svi imaju pravedan proces. Kakav je to pravedan proces koji traje više od dva mjeseca bez dokaza i podizanja optužnice”, zapitao je Dretar na konferenciji za novinare u Saboru.

Nakon toga, nastavio je, premijer 5. rujna izjavljuje 'koliko razumijem, istražni proces ide svojem kraju'. Poštovani premijeru, ne razumijete vi očito puno toga, obmanjujete javnost, poručio je predsjedniku Vlade.

Usto, dodao je, 23. rujna naša je policija uhitila devet hrvatskih državljana na području Republike Hrvatske temeljem europskog uhidbenog naloga, a za sad još nismo dobili odgovor hoće li biti biti izručeni Grčkoj.

„Pozivam na odgovornost premijera, ministre vanjskih poslova, pravosuđa, unutarnjih poslova - što radite? Odgovorno tvrdim da Vlada zanemaruje prava 102 državljana u Grčkoj”, zaključio je Dretar.