KRIJUMČARI LJUDIMA

Drama u Rijeci; Potjera za Audijem punim migranata

19.01.2019 u 18:30

Bionic
Reading

U subotu se na cesti Čavle-Orehovica-Rijeka oko 13 sati dogodila policijska intervencija u kojoj je policija s nekoliko vozila krenula u potjeru za crnim Audijem kojim je krijumčar iz Bosne i Hercegovine prevozio ilegalne migrante

Krijumčar ljudi u subotu je bježeći automobilom "audi" od policije, oko 13,40 sati na autocesti Rijeka - Zagreb izazvao prometnu nesreću, u kojoj nije bilo ozlijeđenih, a dijete iz njegova automobila je iz preventivnih razloga odvedeno u bolnicu, izvijestila je policija, koja je uhitila 27-godišnjeg vozača, državljanina BiH.

Policijski službenici su kod mjesta Čavli pokušali zaustaviti "audi" bosanskohercegovačkih registraskih oznaka jer su imali informacije da vozač krijumčari ilegalne migrante. No on se nije zaustavio na svjetlosne, zvučne signale i palicu "Stop policija", nego je ubrzao i slalom vožnjom velikom brzinom ugrožavao ostale sudionike u prometu, uključujući i policijske službenike koji su krenuli za njim u potjeru.

Na vijaduktu Svilno je, zbog velike brzine kojom je ušao u oštri zavoj, udario u vozilo "kia" ispred sebe i zaustavio se na zaštitnoj ogradi. 

Vozač je uhićen i doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. U njegovom vozilu je bilo pet osoba, od kojih jedno dijete. Njihov identitet i status boravka u Hrvatskoj policija trenutačno utvrđuje.

Tijekom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, a dijete je iz preventivnih razloga prevezeno na liječničku obradu. 

Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem.