ORUŽANI INCIDENT

Drama u Njemačkoj: Muškarac s djetetom u autu probio rampu na aerodromu i pucao

04.11.2023 u 23:29

Bionic
Reading

Zbog oružanog incidenta i moguće otmice zatvoren je aerodrom u Hamburgu. Njemački mediji javljaju da nepoznati muškarac u Audiju bez tablica prvo pojurio, a potom i probio sigurnosnu barijeru na sjevernim vratima Terminala 1 i odvezao se prema zrakoplovima

Naoružana osoba u subotu iza 20 sati prošla je vozilom kroz ogradu zračne luke u Hamburgu. Njemački Bild piše da je u autu otac s četverogodišnjim djetetom, a ranije su mediji pisali da muškarac drži dvoje djece kao taoce.

Osoblje je moralo zatvoriti aerodrom, javlja Reuters. Zračni promet u Hamburgu potpuno je obustavljen, a svi pristupi terminalima su blokirani.

  • +2
Drama na aerodromu u Hamburgu Izvor: Profimedia / Autor: Lenthe-Medien/Schmid / imago stock&people / Profimedia

Kako doznaje Bild, muškarac je parkirao Audi točno ispod aviona koji je trebao poletjeti. Pucao je u zrak i iz auta izbacio i dvije zapaljene boce, "neke vrste Molotovljevih koktela", rekao je Thomas Gerbert, glasnogovornik federalne policije.

Vatrogasna postrojba poprskala je avion vodom radi sigurnosti.

Malo prije nego što su naoružanog muškarca primijetile sigurnosne snage u zračnoj luci, njegova je supruga alarmirala policiju da njezin suprug juri u zračnu luku s djetetom.

Policija kaže da je u kontaktu s napadačem, a kontakt se odvija na turskom jeziku.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'