rušenje pozornice

Drama u Makarskoj: Bivši HDZ-ov dogradonačelnik blokira radove aktualnom SDP-ovu gradonačelniku: 'Suludo, ne mogu vjerovati da se takve gluparije događaju'

26.06.2021 u 15:21

Bionic
Reading

Za danas je bilo zakazano rušenje pozornice na Trgu Kobaca na Zelenki, kvartu u Makarskoj. Međutim, uslijedila je prava drama, piše Makarska danas

Prvo su kamioni Željka Ravlića, vlasnika obrta Bakalar, natovareni zemljom, od jučer prepriječili put i onemogućili rušenje. Na teren je odmah izašla policija, komunalni redari, gradonačelnik Makarske Zoran Paunović te zamjenica Antonia Radić Brkan, a nakon nekog vremena vlasnik obrta je uklonio kamione te policija na koncu ipak nije postupala.

Mđeutim čim se policija maknula i rušenje pozornice se trebalo nastaviti, ona je opet blokirana. Ovaj put blokada je došla od strane bivšeg dogradonačelnika Joze Vranješa. On je najprije parkirao svoj automobil na prometnicu, a kasnije u znak protesta i sam, u društvu dvojice sugrađana, sjeo na pozornicu, piše Makarska danas.

Kako za tportal pojašnjava novi gradonačelnik Makarske Zoran Punović, bivši HDZ-ov dogradonačelnik Vranješ je, još dok je bio dio vlasti, naložio građenje betonske pozornice, ali bez da je pritom pitao Konzum, koji se nalazi odmah pored.

'Zagradio je njihov dio gdje se klime napajaju zrakom i događa se da im se pregrivaju kompresori koji hlade njihove uređaje i hladnjake u kojima se nalazi smrznuta hrana. Nakon što je pozornica prije nekoliko dana završena, odmah su nas zvali odvjetnici Konzuma da protiv nas spremaju višemilijunsku tužbu. Mi smo odmah rekli da ne dižu tužbu, da ćemo naći rješenje i zaključili smo da je najbolje da se to sruši', pojašnjava nam cijelu situaciju Paunović.

Danas je trebalo krenuti rušenje, no odmah su krenule blokade. Paunović nam pojašnjava da od jutra pokušavaju srušiti pozornicu, no da ih Vranješ opstruira. 'Stroj dođe da ide rušiti, oni sjednu na binu i blokiraju. Onda dođe policija, njih više nema na bini i sjednu u kafić. Policija ode, mi krenemo rušiti i oni opet dođu na binu i blokiraju nas. Suluda situacija, ne mogu vjerovati da se takve gluparije događaju. Gradu od ponedjeljka prijeti višemilijunska tužba, a nas rušenje košta 15-tak tisuća kuna', pojašnjava nam Paunović.

Tražio je i da policija ostane dok ne sruše pozornicu, no rekli su mu da ne mogu. 'Mene zanima što o ovakvim akcijama misli resorni ministar Božinović, jer je policija zakazala. I što misli i predsjednik vlade i HDZ-a Plenković kojemu je Makarska grad njegove mame. Zašto makarska policija ne sluša grad nego bivšeg zamjenika gradonačelnika, koji ne predstavlja grad. On je vijećnik, ali se ponaša na način koji ne priliči jednom vijećniku', kaže Paunović.

Novi makarski gradonačelnik imao je namjeru srušiti pozornicu i na tom mjestu posaditi stabla i staviti klupe. Što se pak tiče potrebe za pozornicom, Paunović nam kaže da Makarska ima montažnu pozornicu koju može postaviti kada god treba.