KLEVETA, OGRLICA, MAFIJA I ARKAN

Drama na sudu zbog okršaja Jece i Cece

26.10.2012 u 14:09

Bionic
Reading

Dvije velike srpske folk zvijezde, Svetlana Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša, ponovno su se, poslije dvije godine, suočile na sudu u 'estradnom suđenju desetljeća', kako su ga mediji naših istočnih susjeda nazvali

Ceca je tužila Karleušu za duševnu bol koju joj je nanijela otvorenim pismom na Facebooku i tražila odštetu od 11 milijuna dinara (oko 96 tisuća eura), a Jelena je u svoju obranu rekla da stoji iza svake riječi koju je napisala, tvrdeći da je to njen vrijednosni sud na koji kao građanka Srbije ima pravo.

Najveću pažnju izazvao je dio pisma u kojem je Karleuša povezala Cecu sa 'zemunskim klanom'.'Onda su na red došli ‘zemunci' i ti na čelu stola, sa sve idiotskim šeširom. Vedrila si i oblačila, narodski - kur*ila si se s tim ubojicama', napisala je Jelena 20. studenoga 2010, a u nastavku dodala: 'Brate, ja ubojice u kuću ne puštam, kavu im ne kuham, ne pu*im im! Ubojice, bre, i ne poznajem', prenosi Press.

Ceca Ražnatović

Na pitanje Karleušinog odvjetnika što u navedenom nije točno, Ceca je odgovorila: 'Ne stidim se s kim sam se družila jer to ne znači da radim isto što i oni, već je problem u nastavku pisma u kojem me autorica kleveće', rekla je Ceca i priznala da je poznavala neke članove zemunskog klana, među kojima je pokojni Dušan Spasojević, koji se u medijima navodio kao vođa zemunskog klana. Likvidiran je u policijskoj operaciji Sablja koja je pokrenuta nakon atentata na srpskog premijera Zorana Đinđića.  Ceca je istakla da je bila šokirana pismom koje je Jelena objavila na Facebooku.

'Pismo su prenijeli mediji i moja djeca su to teško podnijela. Prolazila sam kroz pakao. S obzirom na to da nisam sklona medijskim ratovima, a dotičnoj nikada nisam uputila ružnu riječ, odlučila sam sve riješiti na sudu jer godinama trpim njene uvrede. Povrijedilo me je i što je moju kumu Miru Škorić okarakterizirala kao nekoga tko za mene obavlja 'prljavi posao', a prijatelja Dragana Markovića Palmu (predsjednika stranke Jedinstvena Srbija, koju je osnovao s njenim pokojnim mužem, notornim ratnim zločincem Arkanom - op. a.), kao imbecila', rekla je Ceca i dodala da smatra da je Karleuša ovim pismom željela degradirati. 'Mislim da je cilj ovog pisma bio ukaljati i degradirati moji lik i djelo u javnosti. Od početka do kraja sve su same laži i izmišljotine', završila je pjevačica svoje izlaganje.

S druge strane, Karleuša je stala iza svake riječi u pismu i istakla da će svaki dio pojedinačno dokazati. 'To je bio moj vrijednosni sud. Kao građanin Srbije, po Ustavu ga imam pravo iznijeti. Nije mi bio cilj nekoga vrijeđati, već se branim od napada njenih prijatelja, kumova i poslodavaca koji godinama u medijima mene guraju u blato, a nju veličaju. Smatram da oni to rade u njeno ime. Sramim se što sjedim ovdje i što me tuži žena koja ima kriminogenu prošlost. Bila je udata za ratnog zločinca i kuma je ubojice premijera Đinđića, a ja, s druge strane, nemam ni prekršajnu prijavu', istaknula je Karleuša.

Jelena Karleuša

Bivši policajac Dragan Karleuša, otac tužene Jelene, bit će jedan od svjedoka obrane zbog dijela pisma u kojem se spominje ukradena ogrlica: 'Pisali su plaćenici razne nebuloze da te je uhapsio moj otac. Zašto to nikad nisi demantirala? Evo, ja ću reći umjesto tebe - zato što ti je to odgovaralo. Ali ovaj narod nije lud. O ukradenim ogrlicama koje nisi vratila neću ni govoriti. Javno si mi oca prozvala da laže i najavila tužbu! Sjećaš se, bilo je na svim naslovnim stranama, s imbecilom Palmom koji te je branio i klevetao mog oca. Sestro, gdje je tužba?! Ustvari, gdje je ogrlica?'

Na to je Ceca odgovorila da ju je gospodin Karleuša ispitivao u okviru istrage u vezi s nekom ukradenom ogrlicom koja nikada nije nađena. 'Sve se događalo tijekom akcije Sablja, svemu je prisustvovao i sudac Aleksandar Čović, ali se ne sjećam jesam li neki zapisnik tada potpisala', rekla je Ceca. Ljute protivnice se nijednog trenutka nisu pogledale iako su sjedile jedna preko puta druge. Jelena se nekoliko puta zakašljala za vrijeme Cecinog izlaganja i vrtjela prsten na lijevoj ruci, ali se nije umiješala u raspravu koju je uglavnom vodio njen odvjetnik.

Nakon suđenja Ceca je u izjavi istaknula da je pravda na njenoj strani. 'Kao što ste imali priliku vidjeti, ona se ne srami nijedne riječi koju je napisala u tom sramotnom pismu. Nisam netko tko se voli razvlačiti po sudu, ali sam na ovo morala staviti točku jer su iznesene ogromne uvrede na račun cijele moje obitelji. Ni ubuduće se neću baviti likom ni djelom dotične, a sud će donijeti odluku o klevetama koje je iznijela na moj račun', istakla je ona. Nastavak suđenja i saslušanje svjedoka zakazani su za 6. veljače iduće godine.