odluka suda

Draganu Kovačeviću određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

08.04.2021 u 16:21

Bionic
Reading

Draganu Kovačeviću te ostaloj trojici osumnjičenika, Vladi Zoriću, Ivanu Širiću i Edi Seifriedu, sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, kao što je Uskok i predložio

Ročište je zavšilo oko 15 sati, međutim, sudac je rekao da će kasnije stranke obavijestiti o svojoj odluci.

Ivo Farčić, odvjetnik bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića, dao je izjavu za medije nakon što je tužiteljstvo ispitalo Kovačevića i njegove suosumnjičenike, piše Jutarnji list.

- Sudac će nam dostaviti odluku o istražnom zatvoru nakon 16 sati. Neće biti javne objave nego možemo preko elektronskog sustava saznati kakva je odluka - kazao je Farčić.

Na pitanje je li klijent imao priliku nešto reći, Farčić je odgovorio potvrdno.

  • +3
Dovođenje Dragana Kovačevića na sud zbog afere Janaf Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

- Svatko je imao priliku na ročištu nešto reći. Svima je sudac postavio pitanje imaju li što dodati onome što su rekli - kazao je Farčić.

Kazao je i da se Kovačević složio s njegovim izlaganjem te da su izneseni različiti argumenti protiv istražnog zatvora.

Na pitanje hoće li Kovačević otići nakon 16 sati direktno u Remetinec ili ide na Oranice po stvari, Farčić je kazao da to ne zna.

- S obzirom da se mora čekati do 16 sati mislim da će ga vratiti na Oranice jer oni nisu u nadležnosti pravosuđa nego u policijskom nadzoru - kazao je.

Farčić je kazao i da ima četrdesetak svjedoka, a komentirao je i Kovačevićevo poricanje da je za mito uzimao stanove i automobile.

- I tu je rekao svoju verziju. Iznio je svoju obranu koja se ne slaže sa stavom tužiteljstva. Sačekat ćemo javni postupak i sve ćete čuti - kazao je Farčić.