prevareni nijemci

Došli na ljetovanje u Medulin, pa shvatili da su ostali bez apartmana i bez novca

30.06.2023 u 13:17

Bionic
Reading

Pulska policija istražuje prijevaru prilikom najma apartmana za ljetovanje nakon što je njemačka državljanka u ožujku platila nekoliko stotina eura kao polog za rezervaciju smještaja, a kada je prije nekoliko dana stigla u Medulin saznala je da žena s kojom je dogovarala smještaj ne postoji

Prema podacima policije 34-godišnja njemačka državljanka je putem društvene mreže pronašla apartman u Medulinu te je u ožujku uplatila nekoliko stotina eura kao polog za rezervaciju smještaja. No, kada je s obitelji 24. lipnja došla u Medulin na adresu na kojoj je trebao biti apartman, saznala je da žena s kojom je dogovarala smještaj ne postoji.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a istarska policija upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta. Građanima preporuča da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere da li za određeni smještaj ima recenzija korisnika. Također je potrebno pripaziti da li je osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. 

"Savjetujemo građane da prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena", naveli su iz policije. U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, građani o tome moraju obavijestiti policiju.