turbulencije

Dosadašnja ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije dala ostavku

22.10.2021 u 12:55

Bionic
Reading

Dosadašnja ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanja Jakelić izvijestila je u petak kako je dala neopozivu ostavku na tu dužnost

U pismu je izvijestila da je 21. listopada šibensko-kninskom županu Marku Jeliću te članovima Upravnog vijeća Opće bolnice Šibensko-kninske županije dala neopozivu ostavku na dužnost ravnateljice te bolnice.

"Bila mi je osobita čast i zadovoljstvo biti na čelu najveće i najstarije zdravstvene ustanove naše županije te se nadam da sam svojim radom kao ravnateljica dala skromni doprinos dugoj i uglednoj povijesti naše bolnice", napisala je Jakelić, ali nije željela dodatno komentirati svoju odluku.

Šibensko-kninski župan Marko Jelić rekao je kako je "odluka njezina" i da su imali kvalitetnu suradnju.

"Sanja Jakelić je svoj posao ravnateljice obavljala odgovorno, pogotovo u zahtjevnim vremenima pandemije koronavirusa", ocijenio je Jelić.

Dosadašnja ravnateljica bolnice Sanja Jakelić nedavno je izabrana za potpredsjednicu šibensko-kninskoga Županijskog odbora HDZ-a kao članica tima šibenskoga gradonačelnika Željka Burića, novog predsjednika Županijskog odbora.

Upravo je Burić prvi javno izložio teoriju o razlogu iznenadne ostavke ravnateljice.

"Tamo je došlo do klasičnog miješanja Upravnog vijeća i predsjednika Upravnog vijeća u ovlasti i ingerenciju poslova ravnateljice, koja je nositeljica i upravne i izvršne vlasti. Statut je jasno odredio što se i kako unutar bolnice radi i zna se kako to funkcionira", rekao je Burić za portal ŠibenikIN. Dodao je kako šibenska bolnica sve vrijeme pandemije nikada nije apostrofirana kao problematična, a nije se spominjala ni u kontekstu bolnica koje nisu plaćale dugove veledrogerijama.

"To je je logičan potez i, u krajnjem slučaju, birači su odlučili što i kako žele. Osnivač bolnice je županija, a alternativna politička opcija koja ju vodi sada ima priliku pokazati kako će voditi složen sustav kakav je zdravstvo", poručio je Burić.