mip već sljedeći tjedan

DORH traži skidanje imuniteta bivšem ministru Lovri Kuščeviću, doznajemo za što ga sumnjiče

29.08.2019 u 12:46

Bionic
Reading

U Sabor je stigao zahtjev za skidanje imuniteta bivšem ministru uprave Lovri Kuščeviću, doznajemo od predsjednika Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarka Tušeka

DORH je ovih dana zatražio odobrenje za pokretanje postupka protiv bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, odnosno zatražio da se bivšem ministru, a sada aktualnom saborskom zastupniku skine imunitet.

Da je zahtjev došao potvrdio nam je predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarko Tušek. 'DORH traži pokretanje postupka za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti', kazao nam je Tušek.

Doznajemo da se radi o slučaju izmjene prostornog plana općine Nerežišća uz pomoć kojih je svoju štalu prenamjeno u stambeni objekt. Jednako tako, tereti ga se i zbog toga što je nekim poznanicima omogućio kupnju stana iz programa POS.

Tušek je najavio da će već sutra sazvati sjednicu MIP-a, koja bi se trebala održati početkom sljedećeg tjedna.

Dosadašnja praksa MIP-a je bila da se uvijek kada to zatraži DORH skida imunitet zastupnicima.

  • +4
Nerežišća: Kuća bivšeg ministra Lovre Kuščevića Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Podsjetimo, policija je prije desetak dana obavila pretres kuće bivšeg ministra na Braču zbog informacija o aferama s nekretninama i prenamjenama zemljišta, o kojima su ovog ljeta opširno izvještavali mediji.

Podsjetimo, Kuščević je podnio ostavku na mjesto ministra uprave početkom srpnja, pritisnut aferama o prenamjeni zemljišta na otoku Braču iz vremena u kojem je bio načelnik Općine Nerežišće. On je napise medija o tome odbacio i nazvao ih fabriciranima, a u međuvremenu je aktivirao svoj saborski mandat te je sada zastupnik u Hrvatskom saboru.

  • +9
Lovro Kuščević Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL