SLIJEDI OPTUŽNICA

DORH traži raspravu o Sabinom imunitetu

21.08.2013 u 20:17

Bionic
Reading

Po zahtjevu DORH-a, saborsko povjerenstvo će o skidanju imuniteta zbog sumnje u pokušaj podmićivanja HDZ-ove vijećnice Marije Budimir raspravljati idući ponedjeljak

Državno odvjetništvo poslalo je zahtjev za skidanje imuniteta vukovarskom gradonačelniku Željki Sabi, potvrdila je za Jutarnji predsjednica Mandatno imunitetnog povjerenstva Gordana Sobol. Saborsko povjerenstvo će o skidanju imuniteta zbog sumnje u pokušaj podmićivanja HDZ-ove vijećnice Marije Budimir, raspravljati idući ponedjeljak, a već danas svim članovima povjerenstva ići će poziv za zakazanu sjednicu.


DORH je ovaj zahtjev, prema novom Kaznenom zakonu, zatražio prije samog provođenja istrage. Sudeći po dosadašnjoj praksi u kojoj su svi sazivi povjerenstva skidali imunitete kada je to zatražilo Državno odvjetništvo, vrlo je izgledno da će Sabo u ponedjeljak ostati bez imuniteta.

'Ja sam tu, spreman za sve razgovore i stavljam se na dispoziciju svih institucija da se raščisti ono što se treba raščistiti. Na raspolaganje bih se stavio i bez skidanja imuniteta', kaže Sabo. Nedavno je najavio da vjeruje da se u ovom slučaju radi zapravo o organiziranom pritisku HDZ-a, zbog čega je odlučio privatno tužiti sve one koji su o njemu širili neistine. Podsjetimo, HDZ-ova članica Gradskog vijeća Marija Budimir snimila je svoj razgovor sa Sabom u kojoj joj on nudi usluge za prelazak na stranu SDP-a u Gradskom vijeću, te je svoje snimke dala i medijima.