KORUPCIJSKA HOBOTNICA

DORH tereti Sanadera za zločinačko udruživanje!

09.12.2010 u 19:20

Bionic
Reading

MIP je jednoglasno odobrio zahtjev DORH-a za lišenje slobode, pritvor i istražni zatvor za Ivu Sanadera zbog kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenog djela te zlouporabu položaja i ovlasti

Kako neslužbeno doznajemo, osim za Fimi mediju, o čemu su mediji već izvještavali, Ivu Sanadera tereti se i u slučaju HEP-ovog kreditiranja DIOKI-ja.

U tom slučaju Sanader je trećeokrivljeni, a Robert Ježić četvrtookrivljeni.

Podsjetimo, nakon provedene istrage i svjedočenja bivšeg predsjednika uprave HEP-a Ivana Mravka, iz USKOK-a je priopćeno da se Mravak i Ivan Mrljak, bivši direktor opskrbe HEP-a terete da su se od listopada 2008. do rujna 2009. godine udružili s više osoba iz dvaju dioničarskih društava kojima je isporučivana struja po povlaštenim cijenama te im je na taj način na štetu HEP-a pribavljena dobit od 6,3 milijuna kuna.

Mediji su objavili da se radi o tvrtkama iz DIOKI grupe, u većinskom vlasništvu Roberta Ježića, koje su u nekoliko navrata dobivale popuste na isporučenu struju.

Osim jeftinije struje, Mravak se sumnjiči da je DIOKI-ju, bez odluke uprave HEP-a, dao zajam od 15 milijuna kuna s rokom otplate od 60 dana i kamatom od 10,5 posto.