'ISTRAŽUJEMO HYPO BANKU'

DORH odbacilo navode Magetićevih tužaljki Bruxellesu

24.04.2013 u 18:31

Bionic
Reading

Državno odvjetništvo (DORH) odbacilo je danas kao netočne tvrdnje istraživačkog novinara Domagoja Margetića koji je pred Antikorupcijski odborom Europskog parlamenta ustvrdio da se u Hrvatskoj ne istražuje korupcija i pranje novca u Hypo banci i da je glavni krivac za to glavni državni odvjetnik Mladen Bajić

Državno odvjetništvo je u reakciji ustvrdilo da je surađivalo i surađuje s nadležnim tijelima Republike Austrije u istraživanju navodnih nezakonitosti vezanih uz Hypo banku. Suradnja se, kažu u odvjetništvu, sastoji od provjera tijekova novca za koji postoji sumnja da je otuđen od strane većeg broja osoba iz sredstava namijenjenih obnovi i obrani suvereniteta Republike Hrvatske te istraga vezanih uz poslovanje Hypo banke i povezanih društava.


DORH navodi da je u niz navrata izvješćivao javnost o međunarodnoj pravnoj pomoći prema nadležnim tijelima više država, te o izuzetno dobroj suradnji s nadležnim tijelima Republike Austrije kao i samom Hypo bankom.

Margetić je jučer pred Antikorupcijski odborom Europskog parlamenta ustvrdio kako se 'niti jedan slučaj u Hrvatskoj ne istražuje, a glavni krivac za to je sigurno glavni državni odvjetnik Mladen Bajić'. 'On mora javno priznati zašto ne istražuje korupciju i pranje novca u Hypo banci', rekao je Margetić u Bruxellesu.