OČAJNA SITUACIJA

'Donesite radnicama DTR-a ulje, brašno, šećer i prašak za rublje'

02.07.2013 u 12:47

Bionic
Reading

Hrvatska je jučer postala službena članica Europske unije, ali radnicama DTR-a euforija oko ulaska u EU vjerojatno malo znači. I dalje su bez plaće i na rubu egzistencije. Danas ulaze u 55. dan štrajka, piše RTL

Na stranici Podrška radnicama DTR-a na Facebooku jučer je upućen poziv svim građankama i građanima da donacijama pomognu radnicama koje od veljače nisu dobile plaću, javlja RTL.

'Apeliramo da svi građani koji su u mogućnosti donose pomoć u obliku najnužnijih prehrambenih i higijenskih potrepština u poslovnicu DTR-a, Petrinjska 2. Pomoć je moguće dostaviti svaki dan unutar radnog vremena poslovnice, od ponedjeljka do petka 8-20 sati te subotom do 15 sati', stoji u apelu.

Napominje se kako radnice nisu primile plaću od veljače 2013. i kako neke od njih trenutačno žive na rubu egzistencije.

'Iako je tvornica dobila novog vlasnika, zbog pravnih procedura isplata plaća je nemoguća do daljnjega. Svaka obećana pomoć od grada i države je izostala', ističe se.

Na listi potrebnih namirnica nalaze se: ulje, šećer, brašno, tjestenina, riža, sapun, šampon, gel za tuširanje, prašak za rublje itd.

Građani su zamoljeni da ne donose kvarljive namirnice budući da u poslovnici ne postoji hladnjak, a prve donacije već su pristigle.