polaganje vijenaca

Domovinski pokret dežura na Dunavu: 'Nek' dođu u Kolonu, ali ovo nećemo dopustiti'

17.11.2023 u 12:06

Bionic
Reading

Stipo Mlinarić Ćipe iz Domovinskog pokreta došao je u centar pažnje nakon otvorene zabrane dolaska Miloradu Pupovca i zastupnicima SDSS-a da polože vijence u Dunav, zbog čega su iz te stranke izrazili žaljenje, razočaranost i naglasili da to nikome ne treba. Zbog toga je Domovinski pokret nanovo reagirao

Pred javnost je još jednom stao Mlinarić, i to upravo na lokaciji na kojoj SDSS svake godine polaže vijenac u počast žrtvama.

'Za nas nema svetijeg mjesta od Vukovara. Nismo huligani, nismo došli ovdje raditi nerede, ali ne dopuštamo da nam netko iskrivljuje povijest. Čuli smo što su rekli iz SDSS-a, da neće doći u Škabrnju i Vukovar. Niste dolazili ni prijašnjih godina, zašto? Mogli su uzeti ružu, hrvatsku zastavu i položiti je na bilo koji grob ili bijeli križ. Stalno govore da su za suživot i pomirenje, kao i mi. Ali, recite nam gdje su nestali Vukovarci? To je nulta točka s koje trebamo krenuti', izjavio je Mlinarić, piše N1.

'I Srbe koji su nestali treba pronaći pa im dati dostojanstveno mjesto gdje će počivati. Njih ima 39, što nije razlog za dizanje četničkih spomenika', dodao je.

Osvrnuo se ponovno na vijence u Dunavu. 'Krše Zakon o proglašenju Vukovara mjestom posebnog pijeteta. Ovog mjesta nema u tom zakonu. Točno se zna gdje i kome se odaje pijetet – hrvatskim braniteljima i civilima, koji su stradali u napadu JNA i srpskih paravojnih skupina na Vukovar', ponovio je i naglasio da će Domovinski pokret cijeli dan provesti na toj lokaciji uz Dunav.

Milorad Pupovac nije istupao tijekom davanja izjava, umjesto njega to je učinila potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga, no s izrečenim se u Domovinskom pokretu ne slažu.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

 

'Kao prvo, izgovorila je hrpu laži. Izgovorila je prijetnje, fizičke obračune, što nisam nikad rekao. Nikome nisam prijetio, čvrsto sam rekao da on vijenac neće baciti, to nije fizička prijetnja. Rekao sam da ćemo stati u živi lanac, to ne znači fizički obračun. Ne dopuštamo da se izjednači agresora i žrtve. Nitko nam to ne može raditi, nitko nema pravo na to. To je crta ispod koje ne idemo', poručio je Mlinarić.

'Neka dođu sutra u Kolonu, nitko im ništa neće reći. Ali ovo im više nećemo dopuštati', dodao je.

S ljudima iz Domovinskog pokreta, tvrdi, nitko nije razgovarao o ovome niti ih pokušao odgovoriti da spriječe bacanje vijenaca u Dunav.

“Znaju da je to crta ispod koje nećemo proći. Javno sad kažem, stat ćemo i iduće godine ovdje ako će netko željeti raditi cirkus od Vukovara. Ovo nema veze s izborima, mi ne skupljamo poene na žrtvi Vukovara. To su laži i manipulacija”, zaključio je Stipo Mlinarić Ćipe.