KAZNENO DJELO

'Domišljati' doktor iz Virovitice podvalio svoje uzorke urina i krvi kako bi spasio uhićenog brata

23.08.2019 u 11:28

Bionic
Reading

Policija javlja da su jučer, 22. kolovoza, policijski službenici Službe kriminalističke policije PU virovitičko-podravske dovršili kriminalističko istraživanje počinjenog kaznenog djela sprječavanja dokazivanja

Naime, kriminalističkim istraživanjem su utvrđene osnove sumnje da je 36-godišnjak 30. ožujka u večernjim satima u službenim prostorijama zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, gdje je isti zaposlen kao liječnik, počinio kazneno djelo sprječavanja dokazivanja iz čl. 306. st. 1 KZ, tako što je izvan službe došao u navedene prostorije sa svojim bratom, kojemu je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici naložilo izuzimanje krvi i urina poradi analize na alkohol, a sve zbog prometne nesreće koju je isti prouzročio navedenog dana.

Poradi otežavanja dokazivanja pred sudom, osumnjičenik je iskoristio svoj položaj liječnika i bez znanja drugog medicinskog osoblja, koje se tada nalazilo u službenim prostorijama, podmetnuo svoje biološke uzorke krvi i urina, koji su zatim po medicinskom osoblju zapakirani i poslani na vještačenje u Zagreb. Slijedi podnošenje kaznene prijave.