nakon skandala

Imenovano je novo Upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece i mladih Zagreb

28.09.2021 u 12:20

Bionic
Reading

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec na redovnoj konferenciji za medije u utorak je kazala da je imenovano novo Upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece i mladih Zagreb, koje odmah na početku ima zadatak prihvatiti ostavku ravnateljice Gordane Buljan Flander i raspisati natječaj za novog ravnatelja

'Razriješili smo troje članova ispred Grada Zagreba kao osnivača. Imenovani su novi članovi, a to su Gordana Keresteš, redovna profesorica Katedre za razvojnu psihologiju Filozofskog fakulteta, Andreja Jambrošić Sakoman i Lora Vidović', rekla je Dolenec.

Govoreći o skandalu u Poliklinici, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je kazao da su taj događaj osudili svi akteri u Hrvatskoj i logično je bilo da ga i oni osude.

'Traženje sudske zabrane rada medija, bez obzira na to o kojem se mediju ili ustanovi radi, to ova vlast sasvim sigurno neće podržavati', kazao je gradonačelnik, dodavši da se nezadovoljstvo pisanjem medija može iskazati drugim putevima, poput tužbi za klevetu i slično.

Podsjetimo, Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, prije pet dana podnijela je ostavku nakon snažnog pritiska javnosti.

Buljan Flander je izazvala opću sablazan nakon što je putem suda zatražila zabranu da portal H-Alter piše o njoj i Poliklinici zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

  • +5
Presica Tomaševića i Dolenec Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic