'jako nam je teško'

Djelatnici Poliklinike nakon ostavke Buljan Flander: Izloženi smo pritiscima i neistinama!

24.09.2021 u 19:16

Bionic
Reading

'Izloženi smo pritiscima i neistinama!', poručuju to djelatnici Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, nakon neopozive ostavke ravnateljice Gordane Buljan Flander

"Mogu reći da svi mi djelatnici smo jako potreseni, jako nam je teško. Sve što se događa u protekla dva i pol – 3 mjeseca zapravo pokazuje koliko nam je bilo i je teško raditi u ovim uvjetima, pod pritiscima izloženi neistinama", rekla je Renata Ćorić Poljar, predsjednica Stručnog vijeća u Poliklinici za djecu i mlade Grada Zagreba za RTL.

Prvi čovjek grada, u međuvremenu traži novo vodstvo Poliklinike.

"Budući da je to neopoziva ostavka, zatim će novo upravno vijeće u novom sastavu, budući da ćemo tri nova člana imenovati donijeti odluku o vršitelju ili vršiteljici dužnosti ravnatelja, odnosno ravnateljice Poliklinike kako bi dalje mogla funkcionirati, i isto tako će se u najkraćem mogućem roku raspisati novi natječaj", rekao je Tomislav Tomašević.

Na optužbe Buljan Flander da je nije primio tri mjeseca odgovara da se mogla javiti pročelniku. Ističe i da je sada prioritet utvrditi je li bilo nepravilnosti u poslovanju.

"I formalno ću zatražiti nadzor Ministarstva zdravstva i mislim da je sad bitno da Poliklinika normalno funkcionira, a da bi to mogla bitno je da se raščiste sve optužbe koje su se ovih dana pojavila", rekao je Tomašević.

"Mi se bojimo da su sadašnjim razvojem situacije duboko kompromitirana mišljenja i nalazi stručnjaka Poliklinike koji su se nalazili u svojstvu sudskih vještaka u sudskim procesima", kaže Nina Popović, Udruga B.a.b.e.

"Odnosno da im se nametnula ta ustanova kao monopol i da nisu mogli birati liječnika ili drugu ustanovu gdje su htjeli provoditi zdravstveni tretman svoje djece. Isto tako žalili su se na pravo na obaviještenost, da nisu obaviješteni o samom procesu i tijeku liječenja djece", smatra Jasna Karačić, predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu prava pacijenata.

"Mi odgovaramo tako, da nastavljamo raditi svoj posao, da nastavljamo raditi najbolje što možemo u interesu djece. Ono što ne možemo je odgovarati na neke komentare i na neke iznesene neistine upravo iz zaštite i radeći u interesu djece.", poručila je Renata Ćorić Poljar, predsjednica Stručnog vijeća u Poliklinici za djecu i mlade Grada Zagreba.