vremenska prognoza

Dolazi prava zima: Danas olujna bura i novi snijeg, od idućeg tjedna još hladnije

11.12.2022 u 08:59

Bionic
Reading

Nedjelja će biti oblačna, povremeno uz umjeren sjeverozapadnjak. Na kišu, a ponegdje i na susnježicu i snijeg, treba računati većinom u noći i prijepodne. Bit će hladnije nego u subotu s temperaturom od 1 do 4 °C. U središnjoj Hrvatskoj između 0 i 3 °C.

Prevladavat će oblačno s povremenom susnježicom i snijegom u prvom dijelu dana - pri čemu će se stvarati i snježni pokrivač. Ponegdje će pak biti i kiše. Kiša mjestimice i na sjevernom Jadranu, a u Lici i Gorskom kotaru padat će snijeg, uz stvaranje novog snježnog pokrivača, javlja HRT.

Puhat će sjeveroistočnjak, a na obali bura koja će podno Velebita imati jake i olujne udare te može donijeti pahulje snijega i do mora. Prema kraju dana vjetar će oslabjeti. Bit će hladnije nego u subotu, s temperaturom zrak aod -2 do 3 °C u gorju te između 4 i 10 °C na sjevernom Jadranu.

  • +9
Sava se izlila iz korita Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov

U Dalmaciji dnevne vrijednosti od 9 do 14 °C, u Zagori ponegdje i malo niže. Bit će sunčanih razdoblja, ali još povremeno i kiše, poglavito u prvom dijelu nedjelje te ponovno potkraj dana, kada je mjestimice u unutrašnjosti izgledan snijeg. Puhat će slaba i umjerena bura, samo ponegdje i jaka.

Bure će biti i na krajnjem jugu Hrvatske, i zapadnog i sjeverozapadnog vjetra, na otvorenom i jakog. Temperatura zraka danju između 11 i 16 °C, a kiša tijekom noćnih i prijepodnevnih sati te ponovno navečer.

" Početkom tjedna stabilno, ali hladno, pa opet oborine "Početkom novog tjedna na kopnu uglavnom bez oborine, uz dosta sunca, osobito u utorak s mjestimičnom jutarnjom maglom. Bit će hladno, posebice u noći i ujutro. U srijedu uz jugozapadnjak novo jače naoblačenje s kišom većinom u krajevima uz Jadran. U srijedu će kiša ponovno padati i na Jadranu, gdje će zapuhati jugo. Prije toga bit će slabe i umjerene bure i sjeverozapadnjaka uz djelomice, ponegdje i pretežno sunčano vrijeme, ali i osjeto hladnije nego prošlih dana.", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.