NASILJE U DUBROVNIKU

Dobio drškom revolvera u glavu

22.03.2010 u 11:19

Bionic
Reading

U Policijskoj postaji Dubrovnik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad četiri muške osobe, u dobi od 21 do 27 godina, koji se sumnjiče da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja na štetu 26-godišnjaka i 21-godišnjaka, priopćeno je iz PU dubrovačko-neretvanske

Osumnjičeni su jučer, oko 2.30 sati, u caffe baru u ulici Ive Vojnovića u Dubrovniku fizički napali 26-godišnjaka udarajući ga rukama i nogama po cijelom tijelu. Kada mu je 21-godišnji mladić pokušao pomoći, sva četvorica osumnjičenika su i njega fizički napala, a u jednom trenutku jedan od njih udario ga je drškom revolvera u glavu.

Obojica napadnutih su zadobila lakše tjelesne ozljede koje su konstatirane u dubrovačkoj Općoj bolnici.

U sklopu kriminalističkog istraživanja policija je izvršila pretragu stana i vozila koje koristi osumnjičeni 27-godišnjak, te je pronađen revolver i pripadajuće streljivo, za što nije imao dozvolu, i jedan plin 'suzavac' čija je nabava i posjedovanje zabranjeno. 27-godišnjak se također sumnjiči da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari kao i prekršaje iz Zakona o oružju.

Četvorica osumnjičenih su jučer uz kaznenu prijavu dovedena u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku, gdje je trojici određeno 48-satno zadržavanje, dok je jedan osumnjičeni nakon saslušanja pušten.

Protiv svih osumnjičenika slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, priopćila je policija.