SVJEŽ KRAJ OŽUJKA

Do vikenda oblaci, kiša, pa i mraz

24.03.2014 u 11:02

Bionic
Reading

Cijeli radni tjedan koji je pred nama obilježit će promjenjivo vrijeme s dosta oblaka, kiše i pljuskova uz zamjetno niže temperature primjerenije ovom dijelu godine. No u petak slijedi razvedravanje pa bi za vikend ponovno trebalo biti sunčanije i toplije. Ipak, mjestimična kiša nije isključena

U utorak će posvuda biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, osobito na sjevernom Jadranu. I dalje će biti mjestimične kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova, a na Jadranu ponegdje i uz grmljavinu. Jutro će u unutrašnjosti biti svježe, a u gorskim kotlinama ponegdje je moguć mraz. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac, a na Jadranu ujutro slab burin koji će tijekom dana okrenuti na slab do umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 6 do 11°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 13, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U srijedu će i dalje biti vrlo promjenjivo. Posvuda će biti promjenjivo oblačno uz povremena sunčana razdoblja, ali i povremenu kišu ili lokalne pljuskove i to ponajviše na Jadranu i u gorskoj unutrašnjosti. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeveroistočnjak. Na sjevernom i srednjem Jadranu puhat će umjerena i jaka bura, a na južnom jugo. Jutarnja temperatura bit će od 2 do 7 u unutrašnjosti te od 7 do 12°C na Jadranu. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 15, u Lici koji stupanj niža, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U četvrtak će u kontinentalnoj unutrašnjosti biti promjenjivo uz mogućnost za kratkotrajnu kišu i to uglavnom u obliku poslijepodnevnih lokalnih pljuskova. U gorskoj unutrašnjosti te duž Jadrana bit će pretežno oblačno uz kišu ili pljuskove, mjestimice i obilnije, osobito u Dalmaciji. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura bit će od 2 do 7 u unutrašnjosti te od 8 do 13°C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, u Lici koji stupanj niža, a na Jadranu od 12 do 17°C.

U petak će još u prvom dijelu dana biti promjenjivo oblačno uz mogućnost za kratkotrajnu kišu, a u Dalmaciji i poneki pljusak. Tijekom dana se sa zapada očekuje postupno razvedravanje i prestanak oborina. U unutrašnjosti će vjetar biti slab dok će na Jadranu puhati slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura bit će od 3 do 8 u unutrašnjosti te od 9 do 14°C na Jadranu. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 15, a na Jadranu od 14 do 19°C.

Tijekom vikenda se očekuje daljnja stabilizacija vremena, pa će biti više sunca i manje oblaka, a značajnije oborine se ne očekuju. Temperatura u blagom porastu.