BABLJE LJETO

Do srijede ružno, nakon toga više sunca

14.10.2013 u 11:15

Bionic
Reading

Prvi dio tjedna bit će topliji, ali i promjenjiviji od drugoga. Više sunca očekuje se od srijede poslijepodne do nedjelje. Za vikend će ponovno biti nešto oblačnije, osobito u nedjelju, no veće oborine se ne očekuju, najavljuju prognostičari

U ponedjeljak će u unutrašnjosti tijekom prijepodneva biti pretežno oblačno i maglovito. Magla će se sredinom dana djelomice razilaziti pa će biti i kraćih sunčanih razdoblja. Na Jadranu će veći dio dana biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Prema kraju dana očekuje se sve više oblaka i mjestimice slaba kiša. Puhat će slab vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 16 do 21, u krajevima s dugotrajnom maglom osjetno niža, a na Jadranu od 19 do 24°C.

U utorak će vrijeme biti vrlo promjenjivo, ali i relativno toplo za ovo doba godine. U unutrašnjosti će prevladavati djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, ali većinom suho, iako ponegdje može pasti i malo kiše. Nestabilnije i kišovitije bit će na Jadranu, osobito u Istri i na Kvarneru gdje su povremeno mogući i pljuskovi s grmljavinom. Posvuda će puhati slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 8 do 12, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 18 do 23°C.

U srijedu ujutro će posvuda biti oblačno i svježije s kišom i pljuskovima, mjestimice i obilnijim, a na Jadranu i s grmljavinom. Sredinom dana sa zapada se očekuje prestanak oborina te postupno razvedravanje. Tijekom poslijepodneva kiša je moguća samo na krajnjem jugu i krajnjem istoku Hrvatske. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena bura u priobalju, a umjeren do jak sjeverozapadnjak na otvorenom. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti se kretati od 7 do 12, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 15 do 19, a na Jadranu od 18 do 23°C.

U četvrtak, kao i u nastavku tjedna prevladavat će pretežno sunčano vrijeme. U unutrašnjosti su moguće jutarnje magle, a tijekom dana mjestimice umjerena naoblaka.

Više oblaka očekuje se tek za vikend, ali će ipak biti uglavnom suho, osobito u subotu. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak na otvorenom će postupno slabiti. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 5 do 10, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 16 do 21, a na Jadranu od 18 do 23°C.