STRAVIČNO UBOJSTVO

Do smrti izbo Osječanku u centru Poreča

Bionic
Reading

Porečki centar grada noćas oko 1.30 sati bio je poprište stravičnog zločina u kojem je Vlado Gavrić zvan Kockar (policija nije objavila identitet ubojice) nožem nasmrt izbo 49-godišnju Miru Ljušanin (49) iz Osijeka, zaposlenu u Poreču

POREČ - Glasnogovornica PU istarske Nataša Rogić jutros je novinarima izjavila kako je policija od hitne službe zaprimila dojavu da je u centru grada žena nasmrt izbodena. Dolaskom na adresu Frane Glavinića 5 policija je pronašla mrtvo tijelo 49-godišnjakinje, izvještava Parentium.com

Prema izjavama očevidaca i tragovima krvi, Gavrić je svoju žrtvu napao na uglu Ulice Vladimira Nazora i Decumanusa. Nakon verbalnog sukoba, izvadio je nož kojim joj je počeo zadavati brojne udarce. Nesretna žena je pokušala pobjeći prema obližnjoj optici, pa natrag Decumanusom u Ulicu Frane Glavinića, no ubojica ju je pratio, cijelo je vrijeme divljački ubadajući nožem. Žena je naposljetku pala na pločnik ispred kućnog broja pet, gdje je na kraju i izdahnula, a napadač ju je prostački vrijeđao i psovao.

Mira Ljušanin


Kad su do nje došli prvi svjedoci, žena je još pokazivala slabe znakove života, ali je do dolaska ekipe Hitne pomoći umrla. Osoblje Hitne medicinske pomoći iz Poreča moglo samo konstatirati njenu smrt.

Gavrić je nakon ubojstva pobjegao Decumanusom, skrenuo prema porečkoj bazilici, da bi se potom uputio prema uvali Peškera gdje je sišao do mora. Cijelim je putem iza sebe ostavio krvave tragove te je pokušao sa sebe sprati krv u moru.  Nakon toga uputio se dalje prema parku Olge Ban.

Nekoliko sati nakon počinjenog ubojstva Gavrić se oko 3.50 sati sam prijavio i predao policiji. Nad njime je u tijeku kriminalistička obrada, nakon čega će biti priveden istražnom sucu u Puli.

Tijelo žene je, kako su rekli svjedoci koji su se na mjestu zločina zatekli prije dolaska Hitne pomoći, brutalno izbodeno.

Policija je očevid obavljala do iza sedam sati ujutro, pa su poprište zločina vidjeli i brojni prolaznici, kojima nije bilo dopušteno da s Trga slobode uđu u stari dio grada. Osim dijela Decumanusa, bile su blokirane i sve okolne ulice.

Na mjesto zločina izašao je istražni sudac Svetislav Vujić. Tijelo ubijene žene prevezeno je na obdukciju u riječki Zavod za sudsku medicinu.

Motivi ovoga brutalnog ubojstva te povezanost ubojice i žrtve još uvijek su nepoznati.