VIKEND IPAK HLADNIJI

Do petka sunce i do +27

23.09.2013 u 12:51

Bionic
Reading

Pretežno sunčano vrijeme u cijeloj će se Hrvatskoj zadržati sve do četvrtka navečer ili petka kada će u naše krajeve stići nešto promjenjivije i svježije vrijeme. Za vikend će u većem dijelu hrvatske, osim na južnom Jadranu, biti promjenjivo sa sunčanim razdobljima, ali i mogućom slabom kišom ili pljuskovima

U utorak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati sunčano i toplo vrijeme. Tijekom jutra u unutrašnjosti u gorskim kotlinama i uz veće vodene površine moguća je magla, a tijekom dana slab razvoj oblaka. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar, na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, a danju slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 12, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će ići od 21 do 26, a na Jadranu od 24 do 28°C.

I u srijedu će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati sunčano i toplo vrijeme. Tijekom jutra u gorskim kotlinama moguća je sumaglica i magla. Sredinom dana u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu moguć je slabi razvoj oblaka. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar zapadnih smjerova, a na Jadranu slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, u Lici koji stupanj niža, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 21 do 26, a na Jadranu od 23 do 27°C.

U četvrtak će u unutrašnjosti tijekom jutra, a na Jadranu kroz cijeli dan prevladavati sunčano vrijeme. Sredinom dana u unutrašnjosti se sa sjevera očekuje povećanje naoblake, a moguća je i slaba kiša ili kratkotrajni pljusak, osobito u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima tijekom večeri i noći na petak. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova, a na Jadranu će puhati uglavnom slab jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna posvuda će biti između 21 i 26°C.

U petak će u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima koja u Slavoniji mogu biti i dulja, a moguća je i slaba kratkotrajna kiša ili poneki pljusak. Na sjevernom i djelu srednjeg Jadrana biti će djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i mogućnost za slabu kišu ili lokalni pljusak, dok će se na južnom djelu i otocima zadržati pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 16 do 21°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 20 do 22, a na Jadranu od 22 do 27°C.

U subotu će u unutrašnjosti i dalje biti promjenjivo vrijeme uz izmjenu sunca i oblaka, a moguća je i kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak. Na sjevernom Jadranu će biti djelomice, a na srednjem i južnom pretežno sunčano. U unutrašnjost će puhati slab zapadnjak, a na Jadranu jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 12, a na Jadranu od 16 do 21°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 20 do 23, a na Jadranu od 22 do 27°C.

U nedjelju i početkom sljedećeg tjedna ne očekuje se značajnija promjena vremena.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.