KONAČNO VEDRIJE

Do petka sunčanije; najviše od 11 do 16°C

29.01.2013 u 10:08

Bionic
Reading

U narednih nekoliko dana u cijeloj će zemlji biti nešto više sunca, no ponegdje će se magla znati zadržavati veći dio jutra. Bit će toplije nego prethodnih dana. Za vikend će se vrijeme pogoršati, a u nedjelju i zahladiti, najavljuju prognostičari

U utorak će u cijeloj Hrvatskoj vrijeme biti stabilno. U unutrašnjosti će nakon izdizanja magle biti djelomice sunčano. Na Jadranu će biti pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera, a na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -7 do -2, a na Jadranu od 2 na sjevernom do 7°C na južnom. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 2 do 7, a na Jadranu od 9 do 14°C.

I u srijedu će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i mogućnost za jutarnju maglu ili nisku naoblaku. Na sjevernom Jadranu će biti djelomice sunčano, a na srednjem i južnom pretežno sunčano. U unutrašnjosti će vjetar biti slab jugozapadni, a na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadni. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će ići od -4 do 1, a na Jadranu od 3 na sjevernom do 8°C na južnom. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 5 do 10, a na Jadranu od 9 do 14°C.

U četvrtak će nakon izdizanja mjestimične magle u nizinama, u cijeloj zemlji i dalje biti djelomice sunčano uz mogućnost na sjevernom Jadranu za pojačanu naoblaku tijekom popodneva. Oborine se ne očekuju. Vjetar će posvuda biti slab i promjenjiva smjera. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -2 do 3, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 6 do 11, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U petak će veći dio dana biti djelomice sunčano do pretežno oblačno. Više sunca očekuje se samo u Dalmaciji. Do kraja dana će se naoblačiti u cijeloj zemlji, a tijekom noći na subotu na sjevernom Jadranu je moguća i slaba kiša. U unutrašnjosti će puhati slab zapadni vjetar, dok će na Jadranu zapuhati slab sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 5, a na Jadranu od 6 do 10°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 6 do 11, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U subotu će biti oblačno i kišovito. U cijeloj zemlji će padati kiša, u najvišem gorju moguć je snijeg i susnježica, dok je na Jadranu mjestimice moguća obilnija kiša praćena grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar istočnih smjerova, dok će na Jadranu puhati umjereno do jako jugo koje će tijekom noći na nedjelju okretati na umjerenu do jaku buru. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će ići od 4 do 9, a na Jadranu od 8 do 12°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 6 do 11, a na Jadranu od 11 do 16°C.

Nedjelja se tijekom jutra neće previše razlikovati od subote pa će u cijeloj zemlji biti oblačno i kišovito, u gorju i sa snijegom. Tijekom dana se očekuje postupno smirivanje vremena i to najprije u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti. Na sjevernom Jadranu će puhati jaka bura koja će postupno proširit na cijeli Jadran. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od -2 do 3, a na Jadranu od 6 do 11°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 5, u gorskim krajevima par stupnjeva manje, a na Jadranu od 8 do 13°C.