ZA VIKEND JUŽINA

Do petka smrzavanje, potom 10-ak °C više

10.12.2012 u 11:59

Bionic
Reading

Nakon ozbiljnog podsjetnika na radosti, ali i probleme koje donosi zima, koji će potrajati sve do petka, za vikend će nam stići južina koja će značajno podići živu u termometru, a snijeg pretvoriti u kišu i bljuzgavicu, najavljuju prognostičari

U ponedjeljak će u unutrašnjosti biti oblačno. U Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji popodne će padati snijeg. U sjeverozapadnom dijelu unutrašnjosti će biti oblačno, ali uglavnom bez oborina. Na krajnjem istoku zemlje snijeg će padati i kroz noć, dok će se u Gorskom kotaru i Lici djelomice razvedriti. Na Jadranu će popodne biti oblačno s kišom. Krajem dana kiša će prestati i djelomice će se razvedriti. Posvuda će puhati slab do umjeren jugozapadnjak. Najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -2 do 2, a na Jadranu od 3 do 9°C.

U utorak će u sjeverozapadnom dijelu unutrašnjosti, Gorskom kotaru i Lici biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. U Slavoniji će jutro biti oblačno, ponegdje s malo snijega. Na Jadranu i u zaleđu Dalmacije će prevladavati djelomice do pretežno sunčano s promjenjivom naoblakom. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova, a na Jadranu umjerena bura s jakim udarima. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će se kretati od –13 do –8, a na Jadranu od 0 do 7°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti između -3 i 2, a na Jadranu između 5 i 10°C.

U srijedu će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati djelomice do pretežno sunčano s promjenjivom naoblakom. Više oblaka bit će u Slavoniji. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverozapadnjak, a na Jadranu umjerena bura s jakim udarima koja će na sjevernom Jadranu postepeno slabiti. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od –15 do –10, a na Jadranu od -2 do 3°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od -5 do 0, a na Jadranu od 2 do 7°C.

U četvrtak ujutro će u cijeloj Hrvatskoj biti djelomice do pretežno sunčano. Tijekom dana sa zapada će stići novo naoblačenje koje će zahvatiti Jadran, a postoji mogućnost i za malo kiše. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar južnih smjerova. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhat će umjereno jugo, dok će na preostalom dijelu puhati umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od –19 do –14, a na Jadranu od -3 do 2°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od -10 do -5, a na Jadranu od 2 do 7°C.

U petak će se naoblačiti u cijeloj Hrvatskoj. Na sjevernom Jadranu se očekuje kiša, a u Gorskom kotaru i Lici snijeg. U središnjem i istočnom dijelu unutrašnjosti i Dalmaciji bi se uglavnom trebalo zadržati suho. U unutrašnjosti će puhati umjeren vjetar južnih smjerova, a na Jadranu jako jugo, na otvorenom moru s olujnim udarima. Zbog južnog vjetra koji će donijeti topliji zrak u cijeloj Hrvatskoj će temperature zraka porasti. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će se kretati od –11 do –6, a na Jadranu od 3 do 7°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od -3 do 2, a na Jadranu od 2 do 7°C.

U subotu će u cijeloj Hrvatskoj biti oblačno s kišom. I dalje će puhati jugo pa će temperature zraka još malo porasti. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od –2 do –2, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 1 do 6, a na Jadranu od 9 do 14°C.